Έρχεται η Aprilia

  Ετοιμάζει wildcard εμφανίσεις το 2015 η Aprilia στο MotoGP

  Ακόμα ένα εργοστάσιο, μετά τη Suzuki, επιστρέφει στο MotoGP καθώς η ιταλική Aprilia έχει καταστρώσει τα σχέδιά της για το μέλλον. Παρά την σημαντική απώλεια του Gigi Dall’Igna το πλάνο της Aprilia για την επιστροφή στο MotoGP συνεχίζεται κανονικά και ο Albesiano Romano, αντικαταστάτης του Gigi, είναι πολύ αισιόδοξος πως το 2016 το πακέτο της Aprilia θα είναι πολύ ανταγωνιστικό.

  Η Aprilia φέτος θα συλλέξει πληροφορίες και δεδομένα προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία βάση της οποίας θα σχεδιάσει την ολοκαίνουρια μοτοσικλέτα με την οποία θα αγωνιστεί το 2016. Ο κινητήρας αναμένεται να έχει την ίδια διάταξη με την ART, V4 δηλαδή με την προσθήκη πνευματικών βαλβίδων και seamless κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ εκεί που θα γίνει η σημαντικότερη δουλειά είναι στα ηλεκτρονικά και το πλαίσιο.

  Το 2015 πάντως, σύμφωνα με τον Albesiano, η Aprilia δεν αποκλείει κάποιες wildcard συμμετοχές στο πρωτάθλημα προκειμένου να «μετρηθεί» με τους αντιπάλους τις σε πραγματικές συνθήκες.

  Το πιο σίγουρο από όλα στην περίπτωση της Aprilia είναι ότι έχει χρήματα από πίσω της με το Piaggio Group να τη στηρίζει. Αυτό από μόνο του την βάζει σε θέση ισχύος προκειμένου να κατασκευάσει μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσικλέτα και να πάρει στις τάξεις τις καλούς αναβάτες με «βαριά» συμβόλαια.

  Σχόλια

  Σχόλια