Βήματα προόδου στον κινητήρα της McLaren-Honda

Οι Button και Alonso εκκινούν από την ουρά του grid στη Μαλαισία αλλά αναφέρουν πρόοδο στην MP4-30

Η McLaren-Honda είχε άλλη μια δύσκολη περίοδο κατατακτήριων δοκιμών αλλά αυτή τη φορά η διαφορά από την κορυφή ήταν μικρότερη. Ο Jenson Button σημείωσε τη 17η επίδοση στις κατατακτήριες της Μαλαισίας 2,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Lewis Hamilton αλλά δηλώνει ευχαριστημένος με την πρόοδο που έχει σημειώσει η ομάδα. Ο Button μιλά για μεγάλο βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά στον κινητήρα και δηλώνει πως στον αγώνα αυτό θα φανεί καλύτερα.

Όταν βρίσκεσαι στη 17η θέση προφανώς είσαι απογοητευμένος. Όμως πρέπει να δούμε την πρόοδο που έχουμε κάνει. Νομίζω ότι αύριο με βαρύ φορτίο καυσίμου θα φανεί περισσότερο. Έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά στον κινητήρα. Θα φανεί στον αγώνα. Η οικονομία καυσίμου είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα κι αυτό διευκολύνει κάπως τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε.

Ο Fernando Alonso θα εκκινήσει από τη 18η θέση αλλά δηλώνει ευχαριστημένος από την πρόοδο της ομάδας. Σύμφωνα με τον Ισπανό η MP4-30 έχει βρει 1,5 δευτερόλεπτα μέσα σε δύο εβδομάδες κι αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμάς και βγήκαμε εκτός συνέχειας από το Q1. Όμως αν κοιτάξετε τα δεδομένα θα δείτε ότι είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την Αυστραλία. Νομίζω ότι κάνουμε μεγάλη πρόοδο. Αν κάθε δύο εβδομάδες μειώνουμε 1,5 δευτερόλεπτα τη διαφορά μας από την κορυφή τότε σε 3-4 αγώνες θα είμαστε στην pole.

Σχόλια

Σχόλια