Η Ferrari είναι έτοιμη για το στραβοπάτημα της Mercedes

Η πρώτη ημέρα στη Μαλαισία έδειξε ότι η Ferrari έχει το πάνω χέρι στη μάχη με τη Williams και περιμένει το λάθος της Mercedes

Η πρώτη ημέρα του Grand Prix Μαλαισίας έδειξε ότι η Ferrari είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε στραβοπάτημα της Mercedes. Ο Kimi Raikkonen έφερε την SF15-T στη 2η θέση, σχεδόν 4 δέκατα πίσω από τον Lewis Hamilton, και δηλώνει ότι μπορούν να βελτιωθούν κι άλλο.

Στο FP1 το μονοθέσιο ήταν καλύτερο, στο FP2 η συμπεριφορά του έγινε πιο δύσκολη. Είχαμε μερικά προβλήματα με τους ανέμους και τη ζέστη αλλά τελικά ο χρόνος μας δεν είναι κακός. Το μονοθέσιο δεν είναι σε τέλεια κατάσταση ακόμα αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βελτιωθούμε. Έχουμε δουλειά να κάνουμε πάνω στο set-up και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν οι κατατακτήριες.

Στην άλλη πλευρά του γκαράζ ο Sebastian Vettel δεν είχε ιδανικό ξεκίνημα καθώς ένα λάθος στην γρήγορη προσπάθειά του με τη μέση γόμα στο FP2 τον άφησε στην 7η θέση. Ο Γερμανός παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος και πίεσε παραπάνω απ’ όσο έπρεπε. Ωστόσο ο ρυθμός του στις μεγάλες αποστάσεις δείχνει ότι μπορεί να παλέψει για το βάθρο.

Είχε πολλή ζέστη και γλιστρούσε αρκετά. Έτσι ήταν δύσκολο να κάνεις τα ελαστικά να λειτουργήσουν σωστά. Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον εαυτό μου διότι πίεσα περισσότερο απ’ όσο έπρεπε και τελικά έκανα τετ-α-κε. Όμως αν θες να δοκιμάσεις κάτι τότε η Παρασκευή είναι η καλύτερη ημέρα. Θα είναι σφιχτή η μάχη με τη Williams, ίσως και με τη Red Bull. Η Mercedes δεν είχε καθαρή ημέρα αλλά και πάλι είναι πολύ δυνατή.

Σχόλια

Σχόλια