Αυξάνεται το όριο κινητήρων

Ομάδες και FIA συμφώνησαν στην αύξηση του ορίου κινητήρων από 4 σε 5 για όλη τη χρονιά

Καλά νέα για ομάδες, οδηγούς, κατασκευαστές κινητήρων και θεατές καθώς συμφωνήθηκε να αυξηθεί το όριο των κινητήρων μέσα στη χρονιά. Το 2015 οι οδηγοί θα είχαν στη διάθεσή τους 4 κινητήρες για όλη τη χρονιά, έναν λιγότερο από πέρυσι δηλαδή. Αυτό το όριο ήταν πολύ χαμηλό κι έτσι οι ομάδες συμφώνησαν να αυξηθεί στους 5 όπως ήταν το 2014. Αναμένεται η έγκριση της FIA αλλά αυτό είναι τυπική διαδικασία καθώς η Ομοσπονδία έχει συμφωνήσει. Η αύξηση του ορίου κινητήρων από 4 σε 5 για όλη τη χρονιά πρόκειται να πάρει έγκριση μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες πριν η F1 ταξιδέψει στην Κίνα.

Με αυτή την αλλαγή οι ομάδες δεν θα κρατούν τα μονοθέσιά τους στα pit κάνοντας οικονομία στα εξαρτήματα κι έτσι θα έχουμε περισσότερη δράση, κυρίως στα FP.

Σύμφωνα με το Autosport αυτή η αλλαγή δεν έγινε τόσο γιατί δεν θα έφταναν οι κινητήρες μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά για να είναι πιο ευέλικτοι οι κατασκευαστές με την εξέλιξη των κινητήρων κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Με αυτή την αλλαγή οι «μάρκες» εξέλιξης των κινητήρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα.

Σχόλια

Σχόλια