Η Peugeot σκέφτεται την επιστροφή της στην LMP1, υπό όρους

Έτοιμη να επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια των αγώνων αντοχής είναι η Peugeot

Έτοιμη να επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια των αγώνων αντοχής είναι η Peugeot. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Peugeot, Bruno Famin, δήλωσε στον ιταλικό Τύπο πως  θέλουν να επιστρέψουν με νέο LMP1 στο μέλλον. Όμως υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για να επιτευχθεί αυτό. Ο Famin δήλωσε πως τα κύρια προγράμματα της Peugeot είναι το Dakar και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RallyCross αυτή τη στιγμή. Η Peugeot έχει τριετές πρόγραμμα για αυτά τα δύο. Ύστερα, η είσοδος στο WEC θα φάνταζε ιδανικό σενάριο. Ωστόσο το κόστος θα πρέπει να σταθεροποιηθεί σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση της μητρικής εταιρίας, την PSA.

Συγκεκριμένα ο Famin δήλωσε:

Θα θέλαμε πολύ να επιστρέψουμε στο Le Mans και στο WEC. Πιστεύουμε πως οι αγώνες αντοχής ταιριάζουν τέλεια στη φιλοσοφία της Peugeot. Είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο φτάνει στα όρια την τεχνολογική τεχνογνωσία της εταιρίας και είναι ικανή να αποδώσει στο σημείο που θέλει ο κατασκευαστής.

Το σημαντικό από όλο αυτό είναι, πως η Peugeot το σκέφτεται και θέλει να επιστρέψει στους αγώνες αντοχής, όπου έχει μεγάλη ιστορία.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια