Δύο νέα ελαστικά από την Bridgestone

  Η Bridgestone πρόσθεσε δύο ακόμα ελαστικά στη διάθεση των αναβατών για το 2015

  Η Bridgestone για το 2015 πρόσθεσε δύο ακόμα ελαστικά στη διάθεση των αναβατών με ένα πολύ σκληρό πίσω slick και ένα ασύμμετρο εμπρός ελαστικό. Τα χρώματα των νέων ελαστικών είναι με κίτρινη ρίγα το πολύ σκληρό πίσω και μπλε ρίγα για το εμπρός ασύμμετρο, ενώ οι υπόλοιποι χρωματισμοί στα υπόλοιπα ελαστικά παραμένουν ίδιοι (κόκκινο το σκληρό, μαύρο το μεσαίο, λευκό το μαλακό, πράσινο το πολύ μαλακό).

  Η συγκεκριμένη προσθήκη είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα ωφελήσει τους αναβάτες καθώς οι περισσότεροι από τους εργοστασιακούς έχουν επιμείνει στη χρησιμοποίηση της μεσαίας και μαλακής γόμας, ενώ σε λίγες περιπτώσεις και μόνο η Honda χρησιμοποιεί το σκληρό ελαστικό… Το πολύ σκληρό πίσω ελαστικό λοιπόν σπάνια θα το δούμε φέτος, ενώ το ασύμμετρο εμπρός είναι πιο πιθανό να το χρησιμοποιήσουν οι αναβάτες σε κάποιες πίστες.

  Ο Hiroshi Yamada, Διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Bridgestone, είπε:

  Ο χρωματισμός στα ελαστικά που φέραμε πέρυσι έγινε για να κάνει πιο εύκολο στους θεατές να αντιληφθούν τι γόμα ελαστικού χρησιμοποιείται σε κάθε αγώνα. Ακούσαμε τους θεατές του MotoGP και τους δημοσιογράφους και αποφασίσαμε να βελτιώσουμε το σύστημα φέτος. Η νέα στρατηγική στον χρωματισμό των ελαστικών όχι μόνο αποδεικνύει την αφοσίωση της Bridgestone στην εξέλιξη νέων ελαστικών για το MotoGP το 2015 προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους αναβάτες, αλλά βοηθάει τους θεατές να καταλάβουν καλύτερα τη στρατηγική των ελαστικών στη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου.

  Σχόλια

  Σχόλια