Live Test: Opel Corsa 1.0T 115ps

  Το Corsa έχει ανανεωθεί πλήρως και με τον νέο τρικύλινδρο 1000άρη turbo κινητήρα θα προσπαθήσει να… κλέψει την παράσταση

  To Opel Corsa 1.0T 115ps είναι το νέο απόκτημα του Live Test του Motornews. Σε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης, καθώς στο τέλος κάθε πενθημέρου ζωντανής δοκιμής θα δημοσιεύεται και ένα πλήρες άρθρο που θα αναφέρεται στα κλασικά: επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση, κόστος. Μείνετε συντονισμένοι.

  Δευτέρα 23 Μαρτίου 

  Τελευταία φορά: ο κινητήρας πραγματικά τα σπάει! ΟΚ, αυτό ήταν, τέλος. Για τον κινητήρα θα αναφερθούμε ξανά στη δοκιμή. Τέλος όμως –πρόωρο- και το live test του Corsa αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Προτιμήσαμε να βάλουμε στο χέρι το νέο μοντέλο της Opel για λιγότερες μέρες από το σύνηθες αλλά τώρα, «κοντά» στην επίσημη παρουσίασή του και όχι (άλλους) δύο μήνες μετά. Τι μας έμεινε από τις ημέρες και τις διαδρομές μας μαζί του; εκτός του κινητήρα –sorry για την επανάληψη, αλλά δε γίνεται αλλιώς- πραγματικά το νέο Corsa δε δείχνει και τόσο νέο. Είναι εξίσου αδιάφορο οδηγικά με το παλιότερο μοντέλο, με ένα από τα πλέον άχαρα σε αίσθηση τιμόνια που έχουμε οδηγήσει τα τελευταία χρόνια. Σε κάνει να προβληματίζεσαι για την ύπαρξη της λειτουργίας City, αφού το τιμόνι δείχνει να είναι μόνιμα σε τέτοιο mode. Ναι, είναι καλά κατασκευασμένο, σχεδόν χαίρεσαι όταν πέφτεις σε λακκούβες, είναι μεγάλο και ευρύχωρο για τα δεδομένα της κατηγορίας αλλά σε ότι αφορά τον οδηγό και την αίσθηση που προσφέρει, θα μπορούσε άνετα να έχει το σήμα της Toyota μπροστά και να μην προκαλεί έκπληξη σε κανέναν. Είναι χαρακτηριστικό πως χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, η κατανάλωση μένει χαμηλά, αφού μόλις ξεπεράσεις την έκπληξη από το πόσο καλό είναι το μοτέρ, μετά τίποτα δε σε προτρέπει να «κυνηγηθείς» ή να οδηγήσεις σβέλτα σε κάποια διαδρομή με στροφές. Ο αντίλογος βέβαια έχει να κάνει με το πόσο σημαντικό είναι για ένα αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας να είναι σπορ- ή έστω να προσφέρει αίσθηση στον οδηγό του. Αυτό όμως είναι μεγάλη κουβέντα. Πολύ μεγάλη.

  Opel Corsa LT7a

  Παρασκευή 20 Μαρτίου 

  Opel Corsa LT4

   

  Δε θα ήταν υπερβολή να «μείνουμε» για άλλη μια μέρα στον κινητήρα, που πραγματικά ξεπερνάει το νέο Corsa– που το πόσο νέο είναι θα το αναλύσουμε αργότερα. Σήμερα όμως, θα σταθούμε στην εμφάνιση του συγκεκριμένου  που με τη διχρωμία του, κάνει τη διαφορά και τραβάει το μάτι. Αυτό μπορεί και να μη γινόταν αν το Corsa ήταν μονόχρωμο ή ακόμα και αν η διχρωμία δεν είχε τόσο έντονη αντίθεση.

  Opel Corsa LT6

  Ο μαύρος «ουρανός» κάνει λίγο πιο σπορ την εικόνα του αυτοκινήτου και «κόβει» το μέγεθος, ενώ οι μαύρες γυαλιστερές ζάντες κάνουν σετ με τα φωτιστικά εμπρός και πίσω. Το «τρισδιάστατο» σήμα της Opel στην πίσω πόρτα, είναι φρέσκια σχεδιαστική προσθήκη και περιλαμβάνεται στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, αφού δε θέλει και πολύ για να μπερδευτεί κανείς και να το περάσει για την προηγούμενη γενιά του ταλαντούχου μικρού.

  Opel Corsa LT5

  Πέμπτη 19 Μαρτίου 

  Opel Corsa LT3

   

  Ο κινητήρας της Opel είναι κυριολεκτικά, ερωτεύσιμος! Πάει καιρός από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε με τον χιλιάρη Ecoboost της Ford αλλά έχουμε την αίσθηση πως ετούτο εδώ το σύνολο είναι καλύτερο. Ελαστικότατο, πρόθυμο να στροφάρει μέχρι τον κόφτη και ιδιαίτερα πολιτισμένο, το τρικύλινδρο χιλιάρι της Opel βάζει εύκολα υποψηφιότητα για το στέμμα. Ακόμα και όταν απέναντι υπολογίσει κανείς μεγαλύτερους σε χωρητικότητα κινητήρες από ανταγωνιστές και μη. Στην πράξη; Απλά άπαιχτος. Και ταχύτητες αυτοφώρου στον ανοιχτό δρόμο- τις οποίες κρατάει άνετα, με το 6άρι χειροκίνητο που «απλώνει» ιδανικά- και άνεση στο αστικό περιβάλλον με χαμηλή κατανάλωση και απόλυτη ησυχία στην καμπίνα. Είναι αναμφίβολα το καλύτερο νέο για την Opel- πιθανολογούμε πως είναι καλύτερο ακόμα και από το ίδιο το αυτοκίνητο, που παραδοσιακά έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο στη γκάμα ως ένα εκ των καλύτερων μικρών της αγοράς. Το Corsa σε κερδίζει με την ευκολία του και την άνεση που προσφέρει. Σε συνδυασμό με το νέο 3κύλινδρο χιλιάρη όμως, γίνεται πραγματικά talk of the town.

  Opel Corsa LT1

  Τετάρτη 18 Μαρτίου

  corsa-front

  Το Motornews καλωσορίζει στην παρέα του Live Test το νέο Opel Corsa. Το supermini της Opel έχει ανανεωθεί πλήρως και αξίζει την προσοχή μας. Νέα εμφάνιση, νέο εσωτερικό αλλά και ένας νέος κινητήρας ο οποίος θα προσπαθήσει να… κλέψει την παράσταση στη δύσκολη κατηγορία Β. Ο τρικύλινδρος 1000άρης turbo κινητήρας του νέου Corsa έχει δύσκολους αντιπάλους, όπως για παράδειγμα ο EcoBoost της Ford, αλλά η φιλοδοξία της Opel είναι να φέρει το νέο της δημιούργημα στην κορυφή της κατηγορίας. Η πρώτη εντύπωση του Corsa με τον κινητήρα των 115 ίππων είναι θετική και η συνέχεια του Live Test αναμένεται συναρπαστική…

  corsa-side corsa-back

  Σχόλια

  Σχόλια