Η Toro Rosso φαβορί για πώληση στη Renault

Η Renault ψάχνει να επιστρέψει στην F1 ως ομάδα και η πιθανότερη επιλογή είναι να αγοράσει την STR

Η Renault έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της για την επιστροφή της στην F1 ως επίσημη ομάδα κι όχι μόνο ως κατασκευάστρια εταιρεία. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει φήμες σχετικά με αγορά της Red Bull αλλά αυτό δεν φαίνεται ότι μπορεί να συμβεί εύκολα. Οι Γάλλοι έχουν βγει στη γύρα κι αξιολογούν κάθε πιθανή περίπτωση. Η Lotus είναι μια από αυτές καθώς ήταν η ομάδα με την οποία αγωνίζονταν στην F1 πριν αποχωρήσουν. Force India και Sauber είναι άλλες δύο επιλογές αλλά όχι τόσο πιθανές. Η ελβετική ομάδα έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Ferrari κι αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Οι Lotus και Force India έχουν ήδη αρκετά χρέη κι αν η Renault τις αγοράσει θα πρέπει να αναλάβει και τα χρέη τους. Αυτό καθιστά την Toro Rosso φαβορί καθώς η μικρή ομάδα από την Faenza είναι οικονομικά υγιής. Ο Helmut Marko, ειδικός σύμβουλος της Red Bull δήλωσε στην Αυστραλία πως θα μπορούσαν να πουλήσουν την STR στη Renault.

Ο επικεφαλής της STR, Franz Tost, βλέπει με πολύ καλό μάτι αυτή την προοπτική.

Ίσως να είναι το επόμενο βήμα για εμάς. Θα ήταν καλό για την Toro Rosso να είναι μαζί με έναν κατασκευαστή. Για εμένα θα ήταν μια θετική εξέλιξη, το ίδιο και για την ομάδα. Η Renault επισκέφθηκε τη βάση μας πριν 3-4 εβδομάδες και απλώς έριξαν μια ματιά. Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις προς το παρόν.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault, Cyril Abiteboul, αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με το με ποια ομάδα σκέφτεται να επιστρέψει η εταιρεία στην F1.

Το μόνο σχόλιο που θα κάνω είναι ότι επισκεπτόμαστε τακτικά τη βάση της Toro Rosso διότι είναι πελάτης μας. Γενικότερα εξετάζουμε οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει την  επένδυσή μας στην F1. Η αγορά μιας ομάδας ώστε να επιστρέψουμε στην F1 δεν είναι μια απλή απόφαση. Όπως και να έχει δεν πρόκειται να γίνει φέτος. Έχουμε συμβόλαιο δύο ετών με τη Red Bull και θέλουμε να το τιμήσουμε. Προτεραιότητά μας είναι να γίνει καλή δουλειά για τη Red Bull και την Toro Rosso.

Σχόλια

Σχόλια