Χωρίς ποινή η Ferrari

Η Ferrari γλίτωσε την ποινή της FIA για το λάθος στο pitstop του Raikkonen

Μπορεί η Ferrari να πανηγύρισε το πρώτο της βάθρο για το 2015 με τον Sebastian Vettel αλλά το άλλο μονοθέσιο, αυτό του Kimi Raikkonen, δεν είχε την ίδια τύχη. Ο Φινλανδός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά τα μισά του αγώνα λόγω κακής τοποθέτησης του πίσω αριστερού τροχού. Το δεύτερο pitstop του Raikkonen δεν εξελίχθηκε και τόσο καλά καθώς η Ferrari έδωσε το ΟΚ στον οδηγό της να φύγει ενώ ο πίσω αριστερά τροχός δεν είχε «κουμπώσει» σωστά. Ο μηχανικός που ήταν υπεύθυνος για τον πίσω αριστερό τροχό που  κόλλησε, έκανε νόημα ότι υπήρχε πρόβλημα αλλά η ομάδα δεν τον είδε εγκαίρως. Ο Raikkonen βγήκε στην πίστα αλλά λίγες στροφές μετά η ομάδα του είπε από τον ασύρματο να εγκαταλείψει. Αυτό κόστισε στην ομάδα και στον οδηγό την 5η θέση.

Η FIA εξέτασε το συμβάν μετά την ολοκλήρωση του GP Αυστραλίας κι έκρινε ότι δεν χρειάζεται να τιμωρήσει τη Ferrari για «μη ασφαλή ελευθέρωση του μονοθεσίου από τα pit» καθώς έπραξαν σωστά και γρήγορα βάζοντας τον Raikkonen να κάνει στην άκρη και να εγκαταλείψει.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Maurizio Arrivabene, δήλωσε:

Πήγα κατευθείαν στο pitbox για να τους ηρεμήσω, δεν ήθελα να πανικοβληθούν. Στη συνέχεια ρώτησα τους μηχανικούς τι συνέβη κι αν μπορούσαν να μου εξηγήσουν. Τους είπα πολύ απλά να ηρεμήσουν και να συγκεντρωθούν.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο χτύπημα για τον Raikkonen στο GP Αυστραλίας αλλά ήταν αυτό που τον αποτελείωσε. Ο Φινλανδός στριμώχτηκε στην πρώτη στροφή του αγώνα και είχε επαφή με τον Carlos Sainz. Στη συνέχεια είχε επαφή με τον Felipe Nasr κι εκεί ένα κομμάτι της εμπρός πτέρυγας της SF15-T έσπασε κι έτσι ο Raikkonen είχε μειωμένη κάθετη δύναμη. Παρόλα αυτά κατάφερε να πιέσει και να βρεθεί τελικά στην 5η θέση ώσπου ήρθε το δεύτερο pitstop…

Με χτύπησε ο Sainz στο πίσω μέρος με αποτέλεσμα το πάτωμα να πάθει ζημιές. Στη συνέχεια χτυπήθηκα από τον Nasr και η εμπρός πτέρυγα έσπασε σε κάποιο σημείο. Όμως όλα τα ξεκίνησε ο Sainz.

Ο Sainz μετά τον αγώνα παραδέχθηκε ότι άργησε να φρενάρει και ζήτησε συγγνώμη.

 

Σχόλια

Σχόλια