Αντίθετη στις αλλαγές στους κινητήρες η Renault

Αντίθετη είναι η Renault στις ριζικές αλλαγές στις μονάδες ισχύος το 2017

H F1 θέλει να αλλάξει σελίδα από το 2017 καθώς σκοπεύει να κάνει μια σειρά από μεγάλες αλλαγές. Μία από αυτές είναι η αύξηση στην ιπποδύναμη των μονάδων ισχύος στους 1000 ίππους. Ο επικεφαλής του τμήματος F1 της Renault, Remi Taffin, δήλωσε πως η σταθερότητα είναι προτεραιότητα της γαλλικής εταιρίας, η οποία προμηθεύει κινητήρες στις δύο ομάδες της RedBull.

Η Renault προτιμά να μείνει στους ίδιους κανονισμούς γιατί έχουμε ξοδέψει αρκετά χρόνια στην εξέλιξη του κινητήρα. Για εμάς θα ήταν κρίμα αλλά και καθόλου αποδοτικό να πάμε σε μια εντελώς καινούρια τεχνολογία.

Με τις αναβαθμίσεις στους κινητήρες να είναι ελάχιστες κάθε χρόνο, ο Taffin δήλωσε πως η Renault έχει προγραμματίσει μακροπρόθεσμες αναβαθμίσεις για τον EnergyF1, οπότε μια μεγάλη αλλαγή θα ήταν μεγάλη σπατάλη χρημάτων.

Έχουμε μπει σε ένα πρόγραμμα εξέλιξης του κινητήρα το οποίο διαρκεί 3 με 4 χρόνια. Έχουμε ξοδέψει αρκετά λεφτά πάνω σε αυτόν τον τομέα. Γνωρίζω ότι γίνονται συζητήσεις για ενδεχόμενες αλλαγές στους κινητήρες. Απ’ όσο ξέρω εμείς σκοπεύουμε να μείνουμε με τους υπάρχοντες κανονισμούς.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια