Με 33 συμμετοχές οι 6H του Silverstone

33 αυτοκίνητα σε 4 διαφορετικές κατηγορίες θα αγωνιστούν στον πρώτο αγώνα του WEC για το 2015

Η λίστα συμμετοχών για τις 6H του Silverstone, για το ίσως πιο  συναρπαστικό πρωτάθλημα του 2015 δημοσιεύθηκε από τη FIA. Στην LMP1 θα αγωνιστούν 9 πρωτότυπα με τις Toyota, Audi, Porsche και Nissan να φέρνουν από δύο αυτοκίνητα. Η ByKolles είναι η μόνη ιδιωτική ομάδα που θα αγωνιστεί στο Silverstone με ένα αυτοκίνητο, καθώς η Rebellion Racing θα απουσιάσει λόγω της αλλαγής προμηθευτή κινητήρων.

Στην LMP2 θα έχουμε 10 συμμετοχές με τις G-Drive, Sard-Morand, KCMG, Strakka-Dome, ESM, OAK Racing και Signatech Alpine να δίνουν το παρών.

Στην GTE-Pro θα έχουμε 7 συμμετοχές με την AF Corse να θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Οι πρωταθλητές θα παρατάξουν δύο Ferrari F458 Italia GT χωρίς αλλαγές στο lineup σε σχέση με το 2014. Η Porsche Team Manthey θα αγωνιστεί με δύο Porsche 911 RSR ενώ η Aston Martin είναι η μόνη με τρεις Vantage V8 GTE.

Στην GTE-Am θα δούμε να μάχονται για τη νίκη 7 συμμετοχές. Δύο Ferrari θα κάνουν την εμφάνισή τους από τις AF Corse και SMP Racing αντίστοιχα. Η Aston Martin θα παρατάξει δύο Vantage όπως και η Proton Racing με τον Patrick Dempsey να κάνει ντεμπούτο στο WEC μαζί με τον Patrick Long. Τέλος η Labre Competition θα κάνει ντεμπούτο με την Corevette C7.R στο πρωτάθλημα.

Ολόκληρη η λίστα συμμετοχών εδώ

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια