Ράλι Πορτογαλίας Day 2: Πήρε κεφάλι o Ogier

  Επεισοδιακή ήταν και η δεύτερη ημέρα του Ράλι Πορτογαλίας με ατυχήματα και ανατροπές στην κατάταξη. Ο Sebastien Ogier πήρε τα ηνία από τον Mikko Hirvonen κι έφτιαξε μια διαφορά 40 δευτερολέπτων την οποία θα προσπαθήσει να διατηρήσει αύριο. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Mads Ostberg ο οποίος επωφελήθηκε από την έξοδο του Ott Tanak.

  Για μια ακόμα ημέρα είχαμε εγκαταλείψεις και ατυχήματα με αποτέλεσμα να διακοπεί η 10η ΕΔ του ράλι. Ο Hirvonen ξεκίνησε δυναμικά διατηρώντας την πρωτοπορία του αλλά στην 9η ΕΔ του ράλι ο Ogier εξαπόλυσε την αντεπίθεση του με αποτέλεσμα να πάρει τα ηνία του ράλι. Η διαφορά τους άνοιξε στη συνέχεια καθώς ο ρυθμός του Polo R WRC του Ogier ήταν σημαντικά καλύτερος από αυτόν του Fiesta RS WRC του Hirvonen.

  Στην 10η ΕΔ του ράλι ο Tanak είχε έξοδο με αποτέλεσμα να τουμπάρει και να καταστρέψει το Fiesta RS WRC του. Ο Tanak βρισκόταν στην 3η θέση μέχρι εκείνη τη στιγμή κι ο ρυθμός του ήταν πολύ καλός. Δεν κατάφερε όμως να αποφύγει το λάθος. Το Fiesta έμεινε μέσα στη μέση με αποτέλεσμα να διακοπεί η ΕΔ.

  Οι Latvala και Kubica, οι οποίοι είχαν εξόδους την 1η ημέρα επέστρεψαν με καθεστώς Rally 2. Όμως ο ένας από τους δύο κατάφερε να μείνει στο δρόμο σήμερα. O Latvala παρόλο που «σκούπιζε» τις ΕΔ καθώς έμπαινε πρώτος κράτησε καλό ρυθμό και έμεινε στο δρόμο. Ο Kubica δεν τα κατάφερε. Στην 9η ΕΔ βγήκε από το δρόμο και στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην ΕΔ δημιούργησε πρόβλημα στον συμπλέκτη του Fiesta RS WRC με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

  Τα ράλι συνεχίζεται αύριο με τρείς ΕΔ. Η πρώτη έχει εκκίνηση στις 10:35 ενώ η Power Stage στις 13:05.

  Γενική κατάταξη μετά την 2η ημέρα.

  Σχόλια

  Σχόλια