Δοκιμές Βαρκελώνης: Στα μισά της 6ης ημέρας

Ο Nasr έφερε τη Sauber στην κορυφή με την μαλακή γόμα, παραγωγικό σκέλος για την McLaren-Honda

Το πρωινό σκέλος της 6ης ημέρα δοκιμών εξέλιξης στη Βαρκελώνη ολοκληρώθηκε με τον Felipe Nasr να έχει την ταχύτερη επίδοση. Ο χρόνος του Βραζιλιάνου ήταν 1:24.071 και σημειώθηκε με την μαλακή γόμα. Το 1:23.500 του Felipe Massa από χθες παραμένει ο ταχύτερος χρόνος των δοκιμών. Η Sauber επικεντρώθηκε σε αλλαγές του set-up και το απόγευμα αναμένεται να δούμε μεγάλες αποστάσεις.

Την 2η ταχύτερη επίδοση σημείωσε ο Nico Rosberg ο οποίος έγραψε το 1:25.216 με την μέση γόμα. Ο Γερμανός στα πρώτα στάδια της ημέρας πραγματοποίησε αεροδυναμικές δοκιμές και στη συνέχεια αξιολόγησε αλλαγές σε set-up και ελαστικά. Η W06 διατήρησε το πρόγραμμα των 10-12 γύρων συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα. Τα τελευταία λεπτά του πρωινού σκέλους έγραψε τον 2ο χρόνο σε stint 5 γύρων. Το απόγευμα ίσως δούμε άλλη μια προσομοίωση αγώνα από την Mercedes.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel με χρόνο 1:25.339. Ο Γερμανός σημείωσε αυτή την επίδοση με την μαλακή γόμα. Προφανώς από την διαφορά που υπάρχει με την Sauber αντιλαμβανόμαστε ότι η SF15-T δεν ήταν άδεια από καύσιμα αλλά είχε μια σεβαστή ποσότητα καυσίμου. Η Ferrari σήμερα έφερε μια νέα εμπρός πτέρυγα και άλλαξε και την τοποθέτηση της εμπρός κάμερας ώστε να είναι εντός κανονισμών. Ο Vettel αφού πραγματοποίησε αεροδυναμικές δοκιμές στα πρώτα στάδια της ημέρας στη συνέχεια δούλεψε σε μεγάλα stint των 18 γύρων αξιολογώντας την απόδοση του μονοθεσίου τόσο με την μαλακή όσο και με την μέση γόμα.

Οι Valtteri Bottas και Max Verstappen ήταν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Η Williams μετά τις κανονιές του Massa χθες επικεντρώθηκε σε μεγαλύτερα stint και στην αξιολόγηση μιας νέας πτέρυγας. Ο Bottas αρχικά μάζεψε δεδομένα με την FW37 να φέρει διάφορους αεροδυναμικούς αισθητήρες και μετά… έπαιξε με το set-up αλλάζοντας πτέρυγες. Η Toro Rosso είχε επίσης πολλή δουλειά στο αεροδυναμικό κομμάτι καθώς έχει νέο πακέτο αναβαθμίσεων και χρειάζεται δεδομένα. Ο Verstappen ήταν ο πιο δραστήριος οδηγός του πρωινού σκέλους με 78 γύρους.

Στις θέσεις 6, 7 και 8 βρέθηκαν οι Pastor Maldonado, Jenson Button και Daniil Kvyat. Η Lotus, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες, είχε το δικό της αεροδυναμικό πρόγραμμα σήμερα το πρωί και το απόγευμα αναμένεται να δούμε μεγαλύτερες αποστάσεις. Η McLaren-Honda είχε ένα παραγωγικό πρωινό καθώς ο Button συμπλήρωσε 44 γύρους με την MP4-30. Ο κινητήρας της Honda ακόμα δεν λειτουργεί απολύτως σωστά και φυσικά δεν είναι σε πλήρη ισχύ. Όμως κάθε παραπάνω χιλιόμετρο που γράφουν είναι σημαντικά καθώς η Αυστραλία πλησιάζει. Ο Kvyat για μια ακόμα φορά έμεινε αρκετή ώρα χωρίς να πάρει χρόνο. Αρχικά είχε αεροδυναμικό πρόγραμμά και στη συνέχεια δοκίμαζε διάφορες ρυθμίσεις-αλλαγές στο set-up του κινητήρα της Renault.

Τέλος η Force India βγήκε στην πίστα νωρίτερα απ’ ότι υπολόγιζε κι ο Nico Hulkenberg σημείωσε τον πρώτο του χρονομετρημένο γύρο το τελευταίο λεπτό πριν την καρό σημαία. Η ινδική ομάδα έχει 2.5 ημέρες μπροστά της ώστε να προετοιμάσει την VJM08 του 2015 για την Αυστραλία αλλά τουλάχιστον έχει μια καλή βάση με τον κινητήρα.

Οι δοκιμές συνεχίζονται μέχρι τις 19:00 το απόγευμα και μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξή τους μέσα από το Live του Motornews.

Οι χρόνοι του πρωινού σκέλους της 6ης ημέρας

Θ Οδηγός Ομάδα Χρόνος Γύροι
1 Felipe Nasr Sauber 1:24.071 59
2 Nico Rosberg Mercedes 1:25.216 65
3 Sebastian Vettel Ferrari 1:25.339 69
4 Valtteri Bottas Williams 1:26.032 59
5 Max Verstappen Toro Rosso 1:26.766 78
6 Pastor Maldonado Lotus 1:28.013 50
7 Jenson Button McLaren 1:28.052 44
8 Daniil Kvyat Red Bull Racing 1:29.294 36
9 Nico Hulkenberg Force India 1:31.165 5

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια