Δεν κρύβει κάτι το ατύχημα του Alonso

Τελικά όλες οι θεωρίες συνωμοσίας για το ατύχημα του Fernando Alonso αποδείχτηκαν λανθασμένες

Τελικά όλες οι θεωρίες συνωμοσίας για το ατύχημα του Fernando Alonso αποδείχτηκαν λανθασμένες. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της McLaren η MP4-30 δεν είχε κανένα μηχανικό πρόβλημα και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε διαρροή ρεύματος μέσα στο cockpit. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν οι ριπές ανέμου επηρέασαν την ισορροπία της MP4-30 αλλά ο Alonso ξάκρισε πολύ στην στροφή 3 και πατώντας το τεχνητό γρασίδι (astroturf) έχασε τον έλεγχο του πίσω μέρους. Τότε το μονοθέσιο έφυγε διαγώνια δεξιά κι έπεσε στον εσωτερικό τοίχο της στροφής 3 με περίπου 150χλμ/ώρα. Η σύγκρουση ήταν μεγάλη, περίπου 30 g, κι ο Alonso έχασε τις αισθήσεις του. Διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης και οι ιατροί διέγνωσαν διάσειση. Ο Ισπανός αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα.

Ο Flavio Briatore μιλώντας για το ατύχημα δήλωσε ότι ο Alonso δε θυμάται πώς έγινε αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Η McLaren στο δελτίο Τύπου ανέφερε πως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα οδηγήσει ο Alonso στο δεύτερο τεστ της Βαρκελώνης καθώς θέλουν να του δώσουν χρόνο για να αναρρώσει πλήρως. Έτσι είναι πολύ πιθανό εκτός του Jenson Button να δούμε και τους Kevin Magnussen, Stoffel Vandoorne.

Παρακάτω ακολουθεί video με μια προσπάθεια προσομοίωσης του ατυχήματος του Alonso. Να σημειώσουμε ότι η γωνία σύγκρουσης με τον τοίχο ήταν μεγαλύτερη από αυτή που δείχνει το video.

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια