Ράλι Πορτογαλίας: Με σύμμαχο το χώμα ο Hirvonen

  Ο Φινλανδός εκμεταλλεύτηκε τη σειρά εισόδου του στις ΕΔ και πήρε κεφάλι την πρώτη ημέρα

  Η πρώτη ημέρα του Ράλι Πορτογαλίας ολοκληρώθηκε με τον Mikko Hirvonen να έχει τα ηνία. Ο Φινλανδός απέφυγε τις κακοτοπίες και κατάφερε να κρατήσει γρήγορο ρυθμό με αποτέλεσμα να βρεθεί 3,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ott Tanak. Πίσω από τα δύο Fiesta RS WRC βρέθηκε το Polo R WRC του Sebastien Ogier στην 3η θέση 6,5 δευτερόλεπτα πίσω.

  Ο Φινλανδός της M-Sport ακλουθούσε τον ρυθμό των VW από τις πρώτες ΕΔ του ράλι και στο δεύτερο loop κατάφερε να εκμεταλλευτεί  τη σειρά εισόδου του στις ΕΔ. Οι Ogier και Latvala εκκινούσαν πρώτοι με αποτέλεσμα να «σκουπίζουν» τις διαδρομές για τους υπόλοιπους, χάνοντας χρόνο. Οι δύο τους είχαν μια πολύ όμορφη μάχη με τον Latvala να δείχνει ότι μπορεί να πιέσει για τη νίκη. Όμως ο Φινλανδός της VW δεν απέφυγε το λάθος και στην 5η ΕΔ του ράλι έπεσε πάνω σε έναν βράχο με αποτέλεσμα να βάλει τέλος στις προσπάθειές του.

  Τα δράματα δεν έλειψαν από την πρώτη ημέρα του ράλι, καθώς εκτός του Latvala ατυχήματα είχαν και οι Evans, Meeke, Kubica βρίσκοντας δέντρα και βράχια στο δρόμο τους.

  Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ostberg, Sordo, Neuville, Solberg, Hanninen, Mikkelsen και Prokop.

  Το ράλι συνεχίζεται το Σάββατο με την πρώτη ΕΔ της ημέρας να εκκινεί στις 11:55 ώρα Ελλάδας.

  Αποτελέσματα 1ης ημέρας 

  Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τις πρώτες ΕΔ της ημέρας.

   

  Σχόλια

  Σχόλια