Επιστρέφει ο Bayliss στα Superbike

Ο Troy Bayliss επιστρέφει στη δράση στα 46 του χρόνια στη σέλα της Ducati 1199R

Στην αρχή ακούστηκε σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά τελικά είναι αλήθεια – ο Troy Bayliss επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Ο βετεράνος Αυστραλός θα αντικαταστήσει τον τραυματία Davide Giugliano στο αγαπημένο του Philip Island και θα οδηγήσει τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati Panigale 1199R.

Η Ducati δεν είχε στόχο να αντικαταστήσει τον Giugliano στην Αυστραλία, ωστόσο ο Bayliss ζήτησε να οδηγήσει και το αίτημά του έγινε δεκτό.

Ο Bayliss είπε:

Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι λυπάμαι για τον Davide και είναι κρίμα που ξεκινά τη χρονιά με αυτόν τον τρόπο. Η επιθυμία να επιστρέψω σε αυτήν την πίστα και να δω τους συμπατριώτες μου και τους Ducatisti ήταν πάντα μεγάλη. Το Philip Island είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες και γιορτάζει τα 25 της χρόνια στα Superbike. Είχα την ιδέα λοιπόν να αγωνιστώ ξανά ως wildcard και να δουλέψω πάλι με τους μηχανικούς της Ducati. Γνωρίζω ότι θα είναι δύσκολο τριήμερο, επίσης επειδή έχει περάσει καιρός από τότε που οδήγησα τελευταία φορά Superbike, αλλά γνωρίζω την πίστα καλά και ελπίζω να επιστρέψω έπειτα από λίγους γύρους. Θα το διασκεδάσω και φυσικά θα κάνω το καλύτερο για να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα και να δώσω θέαμα στο κοινό.

Η δράση στο Philip Island αρχίζει την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου με τις ελεύθερες δοκιμές.

Σχόλια

Σχόλια