Η πρώτη ημέρα στο Μπαχρέιν

Λίγο ακόμα έμεινε, σε μερικές ώρες το πράσινο φως θα ανάψει στο τέλος του pitlane του Sakhir και η δράση θα ξεκινήσει. Ας δούμε όμως πρώτα τι συνέβη την Πέμπτη στο GP του Μπαχρέιν.

Η Williams έχει βρεθεί στο… μάτι του κυκλώνα τις τελευταίες ημέρες καθώς προσπάθησε να ελέγξει τους οδηγούς της στη Μαλαισία χωρίς αποτέλεσμα. Στους τελευταίους γύρους του GP Μαλαισίας ακούστηκε το γνωστό:  «Felipe is faster than you», μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν ο Alonso αλλά ο Bottas. Ο Βραζιλιάνος φυσικά δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι και δεν έκανε το χατίρι σε κανέναν. Ο Massa ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί ξανά τέτοιου είδους συμπεριφορά και με τη στάση του ανάγκασε την Claire Williams να ζητήσει συγγνώμη.

Για μια ακόμα φορά ακούστηκαν παράπονα για τη νέα εποχή της F1 με τον Alonso να λέει πως τα νέα μονοθέσια είναι υπερβολικά αργά. Στο ίδιο μοτίβο ήταν και οι δηλώσεις του Perez ο οποίος δήλωσε ότι η F1 έχει γίνει βαρετή. Δεν τον αδικώ τον Μεξικανό καθώς στο GP Μαλαισίας δεν εκκίνησε και είδε όλο τον αγώνα από τον καναπέ, οπότε… βαρέθηκε λίγο.

Ο Raikkonen από την άλλη, ακούγεται πιο αισιόδοξος από τον Alonso, όχι για την εικόνα της F1, ούτε καν τον νοιάζει, αλλά για την απόδοση της Ferrari. Ο Φινλανδός πιστεύει ότι ο ρυθμός εξέλιξης της F14T είναι μεγάλος και πως σύντομα θα μπορέσουν να φτάσουν πιο κοντά στις Mercedes.

Παράπονα έκανε κι ο Sutil, όχι για το θέαμα αλλά για το όριο κιλών. Ο Γερμανός είναι ο βαρύτερος οδηγός του grid, 75κιλά, και έχει το βαρύτερο μονοθέσιο, καθώς η Sauber είναι περίπου 20 κιλά παραπάνω από το ελάχιστο όριο. Ο Sutil τα βάζει με τους οδηγούς που αυτή τη στιγμή επωφελούνται λόγο του βάρους τους και θεωρεί ότι όλοι πρέπει να ταχθούν υπέρ της αυξήσεις του κατώτερου ορίου κιλών, ώστε να είναι δίκαιο για όλους. Ο Γερμανός δεν είναι ότι έχει παραπανήσια κιλά και πρέπει να τα χάσει, απλώς είναι ο πιο μεγαλόσωμος οδηγός του grid και αυτό είναι πρόβλημα.

Τέλος ο Rosberg δήλωσε πως ακόμα ψάχνει να βρει το λόγο που δεν μπορούσε να διαχειριστεί το ίδιο καλά με τον Hamilton τα ελαστικά του στη Μαλαισία. Αυτό του κόστισε καθώς δεν κατάφερε ποτέ να βρει ρυθμό για να διεκδικήσει την 1η θέση. Η διαχείριση των ελαστικών θα παίξει μεγάλο ρόλο και στο Μπαχρέιν και αυτό το γνωρίζει ο Rosberg οπότε αν θέλει να ανέβει ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου πρέπει να βρει τι πήγε στραβά στη Μαλαισία. Τέλος ο Ricciardo πιστεύει ότι δύσκολα θα «χτυπήσουν» τις Mercedes στους επόμενους αγώνες. Ο Αυστραλός θεωρεί ότι οι δυνατότητες της RB10 θα φανούν στη Βαρκελώνη, τον Μάιο.

Οι άνθρωποι του Bahrain τιμούν τον Michael Schumacher και δείχνουν την υποστήριξη τους στην οικογένειά του με το μήνυμα: «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι μαζί σου Michael» γραμμένο στις μπαριέρες της πρώτης στροφής. Επίσης έχουν δώσει το όνομα του Γερμανού στην πρώτη στροφή της πίστας (σχετικό θέμα).

Η δράση ξεκινά στις 14:00 με το FP1

schumacher-supportmsg-bahrain-14

Σχόλια

Σχόλια