Ψάχνουν πρόσφυση στη Repsol Honda

  Ο αγωνιστικός διευθυντής του Marc Marquez είδε πρόβλημα στην πρόσφυση στη Μαλαισία

  Ο Santi Hernandez, αγωνιστικός διευθυντής του Marc Marquez στη Repsol Honda, εντόπισε πρόβλημα πρόσφυσης στην έξοδο των στροφών στην RC213V. Ο καινούριος επιθετικός κινητήρας της μοτοσικλέτας δημιουργεί ένα πρόβλημα στις γρήγορες στροφές όπου ο πίσω τροχός δεν βρίσκει πρόσφυση και έχει την τάση να ντριφτάρει πολύ.

  Ο Hernandez τόνισε πως το όπλο της μοτοσικλέτας παραμένει το φρενάρισμα στην είσοδο της στροφής, ωστόσο στην έξοδο υπάρχει πρόβλημα. Ο Ισπανός είπε στη Movistar TV:

  Όπως πέρυσι, το καλύτερο σημείο μας είναι το φρενάρισμα, ιδιαίτερα στην είσοδο της στροφής, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε στο στρίψιμο και ιδιαίτερα στην έξοδο, προκειμένου να βρούμε περισσότερη πρόσφυση. Με το πίσω μέρος δυσκολευόμαστε λίγο, ιδιαίτερα στις γρήγορες στροφές όπου η Yamaha είναι καλύτερη. Αλλά η Honda κάνει καλή δουλειά και πιστεύω ότι στις επόμενες δοκιμές θα έχουν κάτι για να μας βοηθήσουν.

  Πάντως υπάρχει αισιοδοξία πως το HRC θα έχει βρει λύση μέχρι το Κατάρ.

  Η διάταξη του κινητήρα είναι λίγο διαφορετική σε σχέση με πέρυσι, ιδιαίτερα όσον αφορά στην μεταφορά της ισχύος. Ο κινητήρας είναι πιο επιθετικός, στις στροφές λοιπόν, και ιδιαίτερα στις γρήγορες, έχουμε πρόβλημα πρόσφυσης. Αλλά δεν ανησυχούμε. Δουλεύει καλά η μοτοσικλέτα και έχουμε ακόμα το δεύτερο τεστ στη Sepang και το τεστ στο Κατάρ προκειμένου να φτάσουμε στον πρώτο αγώνα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

  Το πιθανότερο πάντως είναι τη λύση να δώσουν τα ηλεκτρονικά και σε αυτό το πρόβλημα.

  Σχόλια

  Σχόλια