Ράλι Σουηδίας 1η ημέρα: Mikkelsen με Ogier-Latvala να έχουν έξοδο

  Με εκπλήξεις ξεκίνησε το Ράλι Σουηδίας. Οι Ogier και Latvala είχαν έξοδο στην 9η ΕΔ

  Με εκπλήξεις ξεκίνησε το Ράλι Σουηδίας. Οι Sebastien Ogier και Jari-Matti Latvala είχαν έξοδο στην 9η ΕΔ του ράλι με αποτέλεσμα ο Andreas Mikkelsen να βρεθεί στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Στην 2η θέση, σχεδόν 20 δευτερόλεπτα πίσω, βρίσκεται ο Thierry Neuville και στην 3η θέση, 3 δέκατα πιο πίσω, βρίσκεται ο Mads Ostberg.

  Το Ράλι Σουηδίας ξεκίνησε την Πέμπτη 12/2 το βράδυ με την υπερ-ειδική Karlstad 1. Εκεί τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Tidemand αλλά η πραγματική δράση ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί στις παγωμένες και χιονισμένες ΕΔ. Το Volkswagen Polo R WRC έδειξε από νωρίς ότι είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στο Ράλι Σουηδίας.

  Η μάχη των Ogier-Latvala ήταν σκληρή με τον Γάλλο ναι μεν να νικά στις ΕΔ αλλά έχοντας τον Φινλανδό κολλημένο πίσω του. Στο πρωινό σκέλος ο Ogier είχε φτιάξει μια διαφορά 9 δευτερολέπτων αλλά ένα πρόβλημα με τους υαλοκαθαριστήρες του έφερε τον Latvala στο δευτερόλεπτο. Η μάχη τους όμως δεν είχε καλή κατάληξη. Στην 9η ΕΔ του ράλι έκαναν και οι δύο λάθος. Πρώτος ο Ogier χτυπώντας σε ένα snowbank. Ο Γάλλος έχασε μισό λεπτό κι έδωσε προς στιγμή τα ηνία στον Latvala. Όμως κι ο Φινλανδός δεν απέφυγε το λάθος. Λίγο πριν το τέλος της ΕΔ έχασε το έλεγχο του VW κι έπεσε σε ένα χαντάκι. Εκεί κόλλησε κι έχασε περισσότερα από 8 λεπτά. Με τη βοήθεια των θεατών επέστρεψε στο δρόμο αλλά το ράλι ουσιαστικά έχει τελειώσει γι’ αυτόν.

  Ο Mikkelsen ήταν το μοναδικό Polo R WRC που κατάφερε να μείνει στο δρόμο και τώρα κρατά τα ηνία του ράλι. Ο Νορβηγός έδωσε όμορφες μάχες με τον Ostberg ο οποίος έδειξε ότι το Citroen DS3 WRC έχει την ταχύτητα για το βάθρο. Ο Ostberg στο τέλος της ημέρας βρέθηκε 3ος καθώς έχασε χρόνο λόγω ενός μεθυσμένου θεατή στην 8η ΕΔ του ράλι. Αυτό επέτρεψε στον Neuville με το Hyundai i20 WRC να ανέβει 2ος.

  Στην 4η θέση της γενικής βρίσκεται ο Ogier ο οποίος αύριο θα αντεπιτεθεί ώστε να ανακτήσει τα ηνία του ράλι. Η διαφορά του από την κορυφή είναι 25 δευτερόλεπτα. Tanak, Paddon, Prokop, Protasov, Solberg και Evans συμπλήρωσαν τη 10άδα.

  Εκτός από τους Ogier και Latvala προβλήματα αντιμετώπισαν και οι Kubica, Evans και Meeke. Ο Πολωνός με το Fiesta WRC έμεινε χωρίς τετρακίνηση χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Οι Evans και Meeke είχαν έξοδο χάνοντας 2 και 3 λεπτά αντίστοιχα.

  Αποτελέσματα

  Σχόλια

  Σχόλια