Τα σχέδια του 2017 ίσως δελεάσουν τον Newey

O Horner δήλωσε ότι ίσως δούμε τον Newey να επιστρέφει στο pitwall αν υπάρξουν ριζοσπαστικές αλλαγές στους κανονισμούς

Τα σχέδια του 2017 με κινητήρες 1.000 ίππων, πιο φαρδιά ελαστικά και βελτίωση της αεροδυναμικής λειτουργίας των σασί ίσως δελεάσουν τον Adrian Newey να επιστρέψει full-time στην F1. Ο Βρετανός στο τέλος του 2014 έκανε ένα βήμα πίσω και πλέον ασχολείται λιγότερο με την F1. Το νέο του εγχείρημα είναι στο America`s Cup, όμως ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δηλώνει ότι αν γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές στους κανονισμούς της F1 τότε ίσως δούμε τον Newey να επιστρέφει στο pitwall.

Ποιος ξέρει; Αν οι κανονισμοί αλλάξουν και γίνουν πιο ριζοσπαστικοί ίσως αυτό τον δελεάσει να ασχοληθεί περισσότερο με την F1. Βρίσκεται σε μια φάση της ζωής του και της καριέρας του που απολαμβάνει την προοπτική της νέας πρόκλησης. Όμως διατηρεί το πάθος του για την F1 και παραμένει εξαιρετικά ανταγωνιστικός.

Ο Newey βρέθηκε στη Jerez για τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης του 2015 και δήλωσε για μια ακόμα φορά την απογοήτευσή του για τους κανονισμούς.

Η F1 πρέπει να είναι ένα μείγμα οδηγού, σασί και κινητήρα. Οι συγκεκριμένοι κανονισμοί ευνοούν περισσότερο τους κινητήρες και περιορίζουν πολύ την δουλειά που μπορεί να γίνει στο σασί. Έτσι αν ένας κατασκευαστής κινητήρα βρει ένα πλεονέκτημα είναι δύσκολο για τον κατασκευαστή σασί να το ανατρέψει.

Σχόλια

Σχόλια