Δοκιμές Michelin: Σε καλό δρόμο οι Γάλλοι

  Η Michelin βρέθηκε στη Sepang για δοκιμές και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά

  Η Michelin έχει μπει πλέον σε φάση δοκιμών με τους επίσημους δοκιμαστές των κατασκευαστών και τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά. Το γαλλικό εργοστάσιο, μία ημέρα μετά το τριήμερο τεστ του MotoGP, βρέθηκε στην πίστα της Sepang και έκανε δοκιμές με όλα τα εργοστάσια. Στην πίστα βγήκαν για τη Yamaha οι Colin Edwards και Katsuyuki Nakasuga, για τη Honda ο Hiroshi Aoyama, για την Ducati ο Michele Pirro, για την Suzuki ο Randy De Puniet και για την Aprilia ο Michael Laverty οι οποίοι μάζεψαν πολλές πληροφορίες τόσο για τα νέα ελαστικά όσο και για τις νέες διαστάσεις τους που από το 2016 θα είναι 17’’.

  Ανεπίσημα, ο Colin Edwards κατάφερε να σημειώσει χρόνο 2:00.9, ένα καλό δείγμα σε αυτήν τη φάση, κάτι που αποδεικνύει ότι η Michelin βρίσκεται στο σωστό δρόμο πριν αναλάβει τα ηνία του MotoGP το 2016 από τη Bridgestone . Φυσικά δεν έλειψαν και οι πτώσεις με τους De Puniet, Edwards και Aoyama να δοκιμάζουν την αμμοπαγίδα της στροφής 5, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν.

  Ο Piero Taramasso, διευθυντής της Michelin στον τομέα των αγώνων μοτοσικλέτας, σχολίασε στο motogp.com.

  Όταν κάνουμε δοκιμές φέρνουμε 7 διαφορετικά εμπρός ελαστικά και 4 ή 5 πίσω ελαστικά. Χρησιμοποιούμε λοιπόν τους αναβάτες για να κάνουν την προεπιλογή και μετά όταν γίνει η επιλογή χρησιμοποιούμε τους επίσημους αναβάτες δοκιμών. Αν σεβαστούμε το πλάνο, νομίζω ότι μέχρι τον Ιούλιο, θα έχουμε καταλήξει στη δομή του εμπρός και του πίσω ελαστικού και θα γνωρίζουμε για τις γόμες που θα χρειαστούν ώστε να καλύψουν όλες τις πίστες.

  Σχόλια

  Σχόλια