Ευχαριστημένη η Renault από την Jerez

Οι Γάλλοι είναι ικανοποιημένοι από την αξιοπιστία του κινητήρα τους και στη Βαρκελώνη θα δουλέψουν πάνω στην απόδοση

Μπορεί η Red Bull Racing να έχασε πολύτιμο χρόνο στις δοκιμές εξέλιξης της Jerez λόγω προβλημάτων στον κινητήρα της Renault αλλά οι Γάλλοι δηλώνουν ευχαριστημένοι από την δουλειά που έγινε και την αξιοπιστία του νέου κινητήρα. Η αλήθεια είναι ότι ο Energy F1 στην Toro Rosso αντιμετώπισε πολύ λίγα προβλήματα, μόνο την πρώτη ημέρα. Η STR10 συμπλήρωσε πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από την RB11 τις 4 ημέρες στη Jerez. Ίσως το πιο ακραίο πακετάρισμα κινητήρα των «ταύρων» και ο πιο επιθετικός σχεδιασμός του σασί να μην κάνει εύκολη την συμβίωση με τον κινητήρα. Η Renault, όπως και οι υπόλοιποι κατασκευαστές, θα έχει αναβαθμίσεις για τον κινητήρα της στις δοκιμές της Βαρκελώνης στις 19-22 Φεβρουαρίου.

Ο επιχειρησιακός διευθυντής της Renault, Remi Taffin, δήλωσε:

Στις δοκιμές της Βαρκελώνης θέλουμε να επικεντρωθούμε στον τομέα της απόδοσης και θα δοκιμάσουμε έναν κινητήρα με χαρακτηριστικά πιο κοντά σε αυτά που θα έχουμε στη Μελβούρνη. Φυσικά θα συνεχίσουμε παράλληλα να δουλεύουμε πάνω στην αξιοπιστία. Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα νεότητας τα οποία πρέπει λύσουμε. Για παράδειγμα το πρόβλημα στην αντλία νερού. Μάθαμε πολλά από αυτές τις δοκιμές και τώρα έχουμε τα δεδομένα για να συνεχίσουμε.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault, Cyril Abiteboul, δήλωσε ότι δεν ανησυχούν με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη Jerez και αποκάλυψε ότι στη Μελβούρνη ο κινητήρας τους θα διαφέρει σημαντικά.

Τα προβλήματα που είχαμε στην Jerez δεν είναι ανησυχητικά, το πρόγραμμά μας δεν έχει πάει πίσω. Όμως είναι αδύνατο να πούμε που βρισκόμαστε σε σχέση με τον ανταγωνισμό καθώς τα προγράμματα των ομάδων διαφέρουν, διαφορετικά ελαστικά, διαφορετικά φορτία καυσίμου ακόμα και διαφορετικά χαρακτηριστικά στα μονοθέσια. Εμείς βρισκόμαστε εκεί που περιμέναμε να είμαστε. Στη Μελβούρνη θα έχουμε έναν πολύ διαφορετικό κινητήρα.

Σχόλια

Σχόλια