Η Force India μπλόκαρε την επιστροφή της Marussia

Η ινδική ομάδα έχει στόχο τα χρήματα της Marussia από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του 2014

Όπως αναφέραμε νωρίτερα (σχετικό θέμα) δεν υπήρξε ομοφωνία στο Strategy Group για την επιστροφή της Marussia στην F1 το 2015 με το μονοθέσιο του 2014. Η ομάδα που δεν συμφώνησε και μπλόκαρε την επιστροφή της Marussia είναι η Force India.

Η ινδική ομάδα έχει στόχο τα χρήματα της Marussia από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του 2014 κι έτσι αν τελικά η Marussia επέστρεφε θα έχανε αυτά τα επιπλέον εκατομμύρια. Τα οποία τα χρειάζεται επειγόντως διότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Το μερίδιο της Marussia από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της χρονιάς που μας πέρασε είναι περίπου  40 εκατομμύρια ευρώ και τώρα που η ομάδα δεν θα επιτρέψει θα μοιραστούν στις υπόλοιπες ομάδες. Έτσι θα πάρει ένα μερίδιο και η Force India. Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ινδικής ομάδας, Bob Fernley, δήλωσε ότι δεν υποστήριξαν την επιστροφή της Marussia με μονοθέσιο του 2014 διότι το σχέδιο επιστροφής της ομάδας δεν του φάνηκε να έχει στέρεες βάσεις.

Τώρα η Marussia αν θέλει να επιστρέψει στην F1 πρέπει να κατασκευάσει ένα νέο μονοθέσιο με τους κανονισμούς του 2015 μέχρι το Grand Prix του Μπαχρέιν. Έχει δηλαδή το δικαίωμα να χάσει τους 3 πρώτους αγώνες της χρονιάς. Όμως είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σχόλια

Σχόλια