Χαμόγελα και ανακούφιση στη McLaren-Honda

Μπορεί η MP4-30 να συμπλήρωσε μόλις 79 γύρους στη Jerez αλλά τα μηνύματα είναι θετικά

Η McLaren-Honda συμπλήρωσε 79 γύρους στο 4ήμερο τεστ της Jerez αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα στον κινητήρα και στα συστήματα που τον περιβάλλουν. Όμως οι άνθρωποι της ομάδας δεν ανησυχούν, αντιθέτως είναι ευχαριστημένοι. Ευχαριστημένοι είναι και οι οδηγοί. Οι Fernando Alonso και Jenson Button δήλωσαν ότι η αίσθηση που πήραν από το νέο μονοθέσιο είναι πολύ καλή.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda, Yasuhisa Arai, δήλωσε:

Κοιτάζοντας αυτές τις 4 ημέρες δοκιμών νοιώθω χαρούμενος και ανακουφισμένος που καταφέραμε να φέρουμε το μονοθέσιο εδώ και να το δούμε να γράφει χιλιόμετρα στην πίστα. Είναι ένα νέο μονοθέσιο με νέο κινητήρα, σκληρή δουλειά για τους ανθρώπους σε Ιαπωνία και Βρετανία. Φυσικά γνωρίζαμε ότι θα υπάρχουν προβλήματα, όμως γι΄ αυτό είναι οι δοκιμές. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν περισσότερες από αυτές που περιμέναμε οπότε δεν συμπληρώσαμε τα χιλιόμετρα που θέλαμε. Όμως τα σχόλια των Fernando και Jenson είναι θετικά και μας έδωσαν πολύ καλές πληροφορίες. Έχουμε πολύ θετική ενέργεια και θα επιστρέψουμε στη Βαρκελώνη με αλλαγές. Θα είμαστε καλύτεροι στα επόμενα δύο τεστ.

Ο επικεφαλής μηχανικός, Matt Morris, δήλωσε ότι γνωρίζουν πόσο γρήγορη είναι η MP4-30 και πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τους λίγους γύρους που κάλυψαν στην Jerez.

Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να είχαμε περισσότερους γύρους και να ήμασταν πιο ψηλά στην κατάταξη αλλά διαθέτουμε σπουδαία εργαλεία προσομοίωσης. Γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε από θέμα απόδοσης διότι δεν έχουμε πάρει τα μέγιστα προς το παρόν. Κοιτάζοντας πού είμαστε και συγκρίνοντάς το με το που θα έπρεπε να ήμασταν δεν ανησυχώ ιδιαίτερα.

Σχόλια

Σχόλια