Απαγορεύονται οι προβλέψεις

Μετά το επίσημο τεστ του WEC στο Paul Ricard ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι απαγορεύονται οι προβλέψεις

Το διήμερο 28-29 Απριλίου ολοκληρώθηκαν οι πρώτες επίσημες δοκιμές για το πρωτάθλημα αντοχής WEC με την Porsche 919 Hybrid, στο ντεμπούτο της, να σημειώνει την ταχύτερη επίδοση. Ο ταχύτερος χρόνος σημειώθηκε στην βραδινή περίοδο της Παρασκευής από τον team-mate των Mark Webber και Timo Bernhard, Brendon Hartley, στο τιμόνι της 919. Τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο των δοκιμών σημείωσε το Audi R18 e-tron quattro, στην απογευματινή περίοδο της Παρασκευής με τον Andre Lotterer στο τιμόνι. Στην 3η θέση βρέθηκε η δεύτερη Porsche 919 με τον Romain Dumas να σημειώνει την επίδοση. Η Toyota ήταν συνολικά πιο πίσω όλο το 2ήμερο σημειώνοντας τον 4ο χρόνο.

Βέβαια όπως πολύ καλά γνωρίζουμε από τις δοκιμές δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Κάθε ομάδα έχει το δικό της πρόγραμμα. Για παράδειγμα διαφορετικό αεροδυναμικό set-up, η Porsche έτρεχε με μικρή κλίση στις πτέρυγες ενώ οι Audi και Toyota με μεγαλύτερη.

Με μια πρώτη ματιά μπορούμε να διακρίνουμε ότι η 919 δείχνει να είναι αξιόπιστη καθώς το μοναδικό πρόβλημα που παρουσίασε ήταν στον κινητήρα στο τελευταίο σκέλος του 2ήμερου τεστ. Κι αυτό όχι και στα δύο αγωνιστικά, μόνο στο νούμερο 14 το οποίο και λύθηκε άμεσα. Το R18 παρά το ότι υστερεί σε ιπποδύναμη από τον προκάτοχό του αλλά και από τους αντιπάλους του φαίνεται πως μπορεί να διατηρήσει την ταχύτητα που είχε όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος η Toyota δείχνει να είναι λίγο πιο πίσω από τους υπόλοιπους αλλά οι Ιάπωνες έχουν την τεχνογνωσία να καλύψουν αυτό το μικρό κενό.

Αναμένεται να έχουμε ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα με τρία μεγαθήρια στην LMP1. Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς είναι οι 6 ώρες του Silverstone στις 20 Απριλίου.

Σχόλια

Σχόλια