Με ελαστικά του 2013 στο Austin

  Η Bridgestone φέρνει στο Austin τα ελαστικά του 2013 γιατί... δεν προλαβαίνει

  Η Bridgestone ανακοίνωσε πως για το δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP θα έχει διαθέσιμα ελαστικά μεσαίας γόμας του 2013 για τις ομάδες και όχι του 2014. Ο λόγος είναι πως υπάρχει καθυστέρηση στην παραγωγή των ελαστικών με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην καλύψει τις ανάγκες όλων των ομάδων.

  Οι θεωρίες συνομωσίας όπως ήταν φυσιολογικό αμέσως άρχισαν να παίρνουν και να δίνουν. Η γκρίνια του Jorge Lorenzo και των αναβατών της Yamaha για την έλλειψη πρόσφυσης στους «ώμους» του νέου ελαστικού άραγε έπιασε τόπο; Δεν νομίζω, ιδιαίτερα σε μια πίστα σαν την COTA. Πέρυσι παρακολουθήσαμε την απόλυτη κυριαρχία της Honda στη συγκεκριμένη πίστα με τους Marquez και Pedrosa να είναι μπροστά από τις Yamaha, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος.

  Φυσικά τα ελαστικά του 2013 θα ευνοήσουν ιδιαίτερα τον Jorge Lorenzo ο οποίος χρειάζεται βαθμούς και ένα καλό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν θα είναι πολύ καλύτερα για τον Valentino Rossi και τους αναβάτες της Tech3 οι οποίοι έδειξαν στο Κατάρ να βολεύονται με τα νέα ελαστικά. Ίσως τελικά να μην είναι καλό ούτε για τον ίδιο τον Lorenzo καθώς ένα καλό αποτέλεσμα στο Austin να είναι φανταστική εικόνα και όχι πραγματικότητα. Ο Ισπανός πρέπει να συνηθίσει τα νέα ελαστικά αλλιώς θα έχει σοβαρό πρόβλημα στο υπόλοιπο της χρονιάς – εκτός βέβαια αν η Bridgestone αντιμετωπίσει και «άλλα» προβλήματα στην παραγωγή των νέων ελαστικών…

  Σχόλια

  Σχόλια