Σαρώνει και στα βραβεία ο Márquez

  Ο Marc Marquez βραβεύτηκε στα Laureus World Sports Awards

  Ακόμη ένα έπαθλο απονεμήθηκε στον Marc Márquez. O νεότερος πρωταθλητής φαινόμενο στην ιστορία του MotoGP βραβεύτηκε από την «Laureus Academy» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Μαλαισία, στο πλαίσιο των «Laureus World Sports Award» για την  αγωνιστική χρονιά που πέρασε. Ο Márquez έλαβε το βραβείο World Breakthrough Award για τα επιτεύγματά του το 2013.

  Ποια είναι τα επιτεύγματα του πιτσιρικά για τα οποία βραβεύτηκε; Έγινε ο νεότερος στην ιστορία Πρωταθλητής του MotoGP σε ηλικία 20 ετών και 266 ημερών, σπάζοντας το ρεκόρ του «King» Kenny Roberts από το 1978. Έγινε ο νεότερος νικητής στη μεγάλη κατηγορία κατακτώντας την πρώτη θέση στο Grand Prix του Circuit of the Americas στο Austin (Texas, USA) τον περασμένο Απρίλιο, σε ηλικία 20 ετών και 63 ημερών. Συνολικά μέσα στη χρονιά πήρε 6 νίκες, εκκίνησε 9 φορές από την pole position και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στους 16 από τους 18 αγώνες της χρονιάς! Πως να μην βραβευτεί λοιπόν ένα τέτοιο ταλέντο και φαινόμενο.

  Ο πρωταθλητής, αφού παρέλαβε το βραβείο του από τους… «δεινόσαυρους» των αγώνων μοτοσικλέτας Giacomo Agostini και Mick Doohan, δήλωσε:

  Θέλω να ευχαριστήσω την Laureus Academy που μου έδωσε αυτό το βραβείο. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα να βρίσκομαι εδώ, σε ηλικία μόλις 20 ετών, με τόσους πολλούς αθλητές θρύλους. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία που έχω κερδίσει μέχρι σήμερα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν στην καριέρα μου  και όσους με βοήθησαν να κερδίσω τον τίτλο.

  Ο Marc Márquez ήταν νικητής και στον πρώτο αγώνα του 2014 στο Κατάρ.

  Σχόλια

  Σχόλια