Η TS040 Hybrid των 1000 ίππων

Η Toyota παρουσίασε στο Paul Ricard το νέο της «όπλο» για το WEC

Η Toyota παρουσίασε σήμερα την νέα TS040 Hybrid με την οποία θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος αντοχής (WEC), αλλά και τη νίκη στον θρυλικό αγώνα των 24ωρών του Le Mans. Οι Ιάπωνες παρουσίασαν το νέο πρωτότυπο στην πίστα Paul Ricard στη Γαλλία, αποκαλύπτοντας την συνολική ιπποδύναμη του. Με τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα, να αποδίδει 520 ίππους και με την βοήθεια των υβριδικών συστημάτων να έχει άλλους 480 ίππους η TS040 ακούμπησε το μαγικό νούμερο των 1000 ίππων. Ο κινητήρας έχει μεγαλώσει από 3.400 κ.εκ. σε 3.700 κ.εκ και τα υβριδικά συστήματα αποδίδουν σχεδόν τα διπλάσια από πέρυσι.

Τα πληρώματα της Toyota για το 2014 είναι οι Alex Wurz, Kazuki Nakajima, Stephane Sarrazin, Anthony Davidson, Nicolas Lapierre και Sebastien Buemi. Η TS040 θα αγωνιστεί στην δεύτερη υποκατηγορία της LMP1 καθώς τα υβριδικά συστήματά της παράγουν 6MJ. Έτσι έχουμε την Audi στην μικρότερη υποκατηγορία με 2MJ και την Porsche στην μεγαλύτερη υποκατηγορία με 8MJ. Οι Ιάπωνες εξήγησαν ότι δεν μπήκαν στην μεγάλη υποκατηγορία καθώς ήθελαν να κάνουν οικονομία στο βάρος της TS040.

Και οι τρείς μεγάλη της LMP1 παρουσίασαν τα αγωνιστικά τους, τώρα όλα είναι έτοιμα για το πρώτο τεστ, το 2ήμερο 28-29 Μαρτίου στην πίστα Le Castellet της Γαλλίας. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 20 Απριλίου στο Silverstone. Παρακάτω ακολουθούν link με τις παρουσιάσεις των Audi και Porsche

Audi R18 e-tron Quattro
Porsche 919 Hybrid

Σχόλια

Σχόλια