Που είναι το SBK… οεο

Είναι δυνατόν ο πρώτος με το δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος να απέχουν δύο μήνες;

Αυτό το πράγμα που κάθε χρόνο έχουμε έναν αγώνα Superbike τον Φεβρουάριο και μετά κάνουμε μαύρα μάτια να ξαναδούμε αναβάτες και μοτοσικλέτες στην πίστα είναι απαράδεκτο. Μας ανεβάζουν και μας πέφτουν τα σάλια στο τέλος κάθε Φεβρουαρίου στο Philip Island με τις «μοτοσικλέτες παραγωγής» (κάθε άλλο παρά παραγωγής είναι πλέον) να πηγαίνουν στο όριο, να γράφουν απίθανους χρόνους και φυσικά τους αναβάτες τους να δίνουν ότι έχουν για θέαμα και νίκες.

Ίσως ήρθε η ώρα να ξανασκεφτούμε το χειμερινό πρωτάθλημα μοτοσικλέτας. Αφού έχουμε το MotoGP τους θερινούς μήνες δεν θα ήταν καλό να είχαμε το χειμώνα τα Superbikes; Έτσι κι αλλιώς ο χειμώνας είναι μακρύς και αφήνει τον κόσμο χωρίς δράση, συν του ότι για να είναι καλός ο καιρός τους χειμωνιάτικους μήνες, το πρωτάθλημα θα αναγκαστεί να φύγει από την Ευρώπη και να πάει στο Νότιο Ημισφαίριο (Αυστραλία, Νότια Αμερική, ΝΑ Ασία, κλπ) κάτι εξαιρετικό για χορηγούς και promoters.

Ακόμα ένα καλό είναι πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα στο πρόγραμμα και δεν θα συμπίπτουν αγώνες άλλων πρωταθλημάτων, ενώ τα εργοστάσια θα χαρούν ιδιαίτερα να διαφημίζονται όλη τη χρονιά και ιδιαίτερα σε αγορές που είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Φανταστείτε παραμονή Χριστουγέννων να βλέπουμε αγώνα στο Rio ή στη Sepang; Κύριοι της Dorna δεν μου φαίνεται τόσο κακή ιδέα τελικά…

Τα παραπάνω πάντως μπορεί να προκύπτουν απλά από την ανυπομονησία να δούμε ξανά Superbike, κάτι που θα συμβεί στις 13 Απριλίου στο Aragon (το ίδιο τριήμερο με το MotoGP στο Austin!). Μέχρι τότε, θα τη βγάλουμε με δοκιμές και διάφορα άλλα πρωταθλήματα.

Γιάννης Πετρόχειλος (@petrocheilos)

Σχόλια

Σχόλια