Νέο Opel Karl από το καλοκαίρι

  Το Karl έρχεται από το καλοκαίρι να παίξει το ρόλο του «βασικού μοντέλου» της Opel και με τιμή κάτω από τα 10.000€, βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό

  Είναι μικρό αλλά προσφέρει χώρους και τη γνωστή και επιτυχημένη αισθητική της Opel. Το Karl –με το όνομα του γιου του ιδρυτή της Opel- έρχεται να καλύψει την ανάγκη όλων όσοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση ενός βασικού αυτοκινήτου. Μόνο που ως γνήσιο Opel, σε πολλούς τομείς, αφήνει τον όρο «βασικό» μόνο στη θεωρία. Οι ενδιαφερόμενοι από το καλοκαίρι που θα αρχίσει η διάθεσή του και στην ελληνική αγορά, θα βρεθούν μπροστά σε ένα πεντάθυρο αυτοκίνητο μήκους 3,68 μέτρων, με χώρους για πέντε άτομα και ταμπελάκι τιμής που θα αναφέρει νούμερο μικρότερο από 10.000 €.

  Ο κινητήρας του είναι χιλιάρης τρικύλινδρος και θα τον δούμε και στα Adam και Corsa (με τα οποία η Opel θα έχει μια πλήρη γκάμα μικρών αυτοκινήτων). Ο νέος 1.0 Ecotec με 75 ίππους βενζινοκινητήρας, εμφανίζεται ως ιδιαίτερα αθόρυβος και σύμφωνα με την Opel, εξελίχθηκε ειδικά για το νέο μοντέλο. Το κιβώτιο των ταχυτήτων είναι 5άρι χειροκίνητο –είπαμε, βασικό αυτοκίνητο είναι. Βέβαια, για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω σε επίπεδο εξοπλισμό, θα έχουν στη διάθεσή τους πολύ μεγάλη λίστα για να επιλέξουν στοιχεία, μεταξύ των οποίων εντοπίζεται μέχρι και δερμάτινο θερμαινόμενο τιμόνι, σύστημα προειδοποίησης για ακούσια αλλαγή λωρίδας (Lane Departure Warning) αλλά και τα ενεργά φώτα που ακολουθούν το στρίψιμο του τιμονιού.

  Opel Karl 2 Opel Karl 3 Opel Karl 4 Opel Karl 5 Opel Karl 6 Opel Karl 7

  Σχόλια

  Σχόλια