Live Test: Opel Mokka 1.7 CDTi Edition

  Καφέ ζητήσαμε, Μόκα μας έδωσαν. Δεν μας χάλασε όμως, καθώς το αντισυμβατικό είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

  Το Opel Mokka 1.7 CDTI Edition  είναι το νέο απόκτημα του Live Test του Motornews. Σε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης, καθώς στο τέλος κάθε πενθημέρου ζωντανής δοκιμής θα δημοσιεύεται και ένα πλήρες άρθρο που θα αναφέρεται στα κλασικά: επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση, κόστος. Μείνετε συντονισμένοι.

  Τρίτη 9 Δεκεμβρίου

  Η χθεσινή λιακάδα από το μεσημέρι και μετά, μας έκανε να μη θέλουμε να κάτσουμε σε υπολογιστή μπροστά- εξ ου και η απουσία του live test του Mokka. Με το οποίο, όλο το σαββατοκύριακο «αλωνίσαμε» με πολύ χαρά –βλέπετε είμαστε 4 και τα παιδικά πάρτι έχουν μεγάλη πέραση τον τελευταίο καιρό. Το Mokka, αγόγγυστα μας πήγε και μας έφερε, ενώ το δυνατό του σύστημα θέρμανσης, φρόντισε για την καλή θερμοκρασία της καμπίνας σε κάθε περίπτωση. Διακριθέν στοιχείο του Mokka αυτές τις ημέρες, η ανάρτηση που «ισιώνει» τις ανωμαλίες που μετά τις συνεχόμενες βροχές έχουν αυξηθεί δραματικά, ακόμα και σε γνωστές ασφάλτινες διαδρομές…

  Opel Mokka 17 cdi 4x4 12

  Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

  Opel Mokka 17 cdi 4x4 8

  Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, έχει δώσει τη θέση της σε κάτι λαμπερές ημέρες ηλιόλουστες, που σε κάνουν να μη θέλεις να γυρίσεις στο σπίτι. Κρίμα που οι δουλειές είναι πολλές και ο χρόνος πολύ λίγος. Τουλάχιστον όμως, το ηλιοβασίλεμα που γίνεται νωρίς, μας έδωσε την ευκαιρία για μερικές πολύ όμορφες εικόνες τις οποίες και μοιραζόμαστε μαζί σας- και μάλιστα «απείραχτες» χρωματικά. Το Mokka αποκαλύπτεται σιγά- σιγά και όσο κάνουμε χιλιόμετρα μαζί του, μας δείχνει τα καλά του στοιχεία (κατανάλωση, απόδοση κινητήρα, ποιότητα εσωτερικού, ρύθμιση ανάρτησης ακόμα και για light εκτός δρόμου καταστάσεις) αλλά και αυτά που θα θέλαμε να “διορθώσουμε” (start- stop κινητήρα 1,7 CDTI, έλλειψη ελαστικότητας, τετρακίνηση με υπερβολικά υποστροφική διάθεση) «στο πιάτο». Συνεχίζουμε όμως για να κάνουμε ταμείο στο τέλος.

  Opel Mokka 17 cdi 4x4 9 Opel Mokka 17 cdi 4x4 10

  Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου

  Opel Mokka 17 cdi 4x4 4

  Σήμερα γιορτάζουν οι Βαρβάρες -ευτυχώς όχι οι βάρβαροι. Ο καιρός συνεχίζει τα σκωτσέζικα ντους. Και το Mokka συνεχίζει να μας αρέσει. Τελικά τίποτα δεν είναι -μόνο- τυχαίο σε αυτό τον κόσμο, όπως και η μεγάλη εμπορική επιτυχία του. Μαζεμένο έξω, άνετο μέσα, καλά εξοπλισμένο και πρακτικό, καλύπτει πραγματικά ένα μεγάλο εύρος αναγκών μιας σύγχρονης αστικής οικογένειας. Σε σχέση με κάποιους Γάλλους ανταγωνιστές -2008 και Capture- έχει το σημαντικό πλεονέκτημα της πλειάδας των διαθέσιμων αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό, που είναι πολύ πρακτικοί στην καθημερινότητα. Όσο, δε, για το δάσος των διακοπτών στην κεντρική κονσόλα, μετά από 2-3 ημέρες χρήσης συνηθίζεις και δεν σε ενοχλεί.

  Opel Mokka 17 cdi 4x4 6 Opel Mokka 17 cdi 4x4 7

  Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου

  Κάθεσαι ψηλά, έχεις ροπή και δύναμη και ενίοτε διασκεδάζεις με τη σφιχτή ανάρτηση που -σε αντίθεση με τα περισσότερα Opel- δίνει στο Mokka υπερστροφικά χαρακτηριστικά. Αυτό που δεν μας διασκεδάζει καθόλου είναι η τάση του εμπρός συστήματος υποβοήθησης στάθμευσης να “κολλάει” μερικές φορές και να βλέπει, αυτό και μόνο, ένα αόρατο εμπόδιο, παράγοντας ταυτόχρονα, όπως οφείλει υπό κανονικές συνθήκες, έναν συνεχή, διαπεραστικό και έντονο υψίσυχνο ήχο. Ευτυχώς που υπάρχει και ο πιεστικός διακόπτης για την παράκαμψή του. Κατά τα άλλα απολαμβάνουμε τη συμβίωση μαζί του, τις συμπαγείς του διαστάσεις -μέχρι και στο Μαρούσι βρήκαμε χώρο να σταθμεύσουμε- και τη συνολική του ποιότητα.

  Opel Mokka 17 cdi 4x4 1

  Τρίτη 2 Δεκεμβρίου

  Χριστούγεννα ante portas και ο καιρός ανάλογος σήμερα. Το Mokka όμως έχει τόσο το χαρακτήρα όσο και τις δυνατότητες -βλέπε κίνηση σε όλους τους τροχούς- να τα βάλει επιτυχώς με τα στοιχεία της φύσης. Δεν το υποβάλαμε ακόμα σε τέτοιο κάματο, καθώς είναι  η πρώτη του μέρα κοντά μας. Προτιμήσαμε να φωτογραφήσουμε τη συμπαγή και ενδιαφέρουσα σιλουέτα του και να απολαύσουμε την ισχύ και τη σχετικά χαμηλή κατανάλωση του κινητήρα του. Όχι όμως και το σύστημα start/stop που πολύ συχνά πιάνεται στον ύπνο, ειδικότερα  αν ο οδηγός δεν είναι κοιμισμένος -γενικώς.

  Opel Mokka 17 cdi 4x4 3

  Χορταστική η βασική οθόνη ελέγχου του Mokka, έγχρωμη και ψηλά τοποθετημένη. Εκείνη τη στιγμή δεν ακούγαμε το τραγούδι μεη τ τστ, αλλά το “Η μεγάλη των τσάτσων σχολή”. Απλά, τα ελληνικά στα αρχεία “τρελαίνουν” το σύστημα.

   

  Σχόλια

  Σχόλια