Εσύ τι λες: Ο Vettel αθλητής της χρονιάς. χμ…

  Η ετυμολογία είναι η εξής… «Αθλητής είναι αυτός που ασχολείται με ένα άθλημα. Άθλημα είναι μια ατομική ή ομαδική δραστηριότητα που αποσκοπεί στη εκγύμναση του σώματος και περιλαμβάνει συχνά τον ανταγωνισμό για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων».

  Έχοντας στο νου τα παραπάνω γεννιούνται τα εξής ερωτήματα. Αθλητές θεωρούνται και πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε τέτοια βραβεία κι όλοι αυτοί που δραστηριοποιούνται με κάτι που τους εκγυμνάζει αλλά χωρίς να ανταγωνίζονται άλλους παράλληλα. Δηλαδή αστροναύτες -το τοπ της φυσικής κατάστασης, οι πιλότοι πάσης φύσεως (για την ετυμολογία του πιλότου την άλλη φορά), οι δύτες, οι ειδικές δυνάμεις και πόσοι μα πόσοι άλλοι…

  Αλλά ας υποθέσουμε ότι κάνουν αυτόν τον διαχωρισμό και κρατούν τον ανταγωνισμό για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων. Ναι μόνο που όταν αναφερόμαστε σε καλύτερες επιδόσεις, εννοούμε προσωπικές με μόνο όφελος την προσωπική βελτίωση, όχι την κατάκτηση χρημάτων και βάθρων του life style και επιπλέον διαφημιστικών πακέτων… Και θα μου πείτε καλά εσύ τώρα κατάλαβες πως γυρίζει η γη; Όχι φυσικά. Όλα αυτά τα αναφέρω μόνο και μόνο γιατί κατά την γνώμη μου τετοια βραβεία, ούτως ή άλλως κατευθυνόμενα είναι, καλό θα ήταν να κρατάνε τα προσχήματα και να δίνουν παραδείγματα-πρότυπα για τα νέα παιδιά.

  Αθλητές του στίβου ή άλλων αθλημάτων οι οποίοι ειναι παραδείγματα στάσης ζωής με την ταπεινότητά τους και ταυτόχρονα τις επιτυχίες τους. Όσο για εμάς τους φανατικούς με το «άθλημα» μην φοβάστε η Formula 1 δεν θα χαθεί. Έχει πολλούς γόνους πλουσίων οικογενειών με μπόλικους σπόνσορες στην πλάτη για να αναδείξει.

  Jimmy Dzns

   

  Σχόλια

  Σχόλια