Λέγε ότι θες…

Λένε οι Hamilton και Rosberg, από μέσα τους, στην Mercedes όταν κλείνουν το visor

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στη Μαλαισία εκεί που πέρυσι είχαμε το γνωστό «multi 21» μεταξύ Webber και Vettel, με τον Γερμανό να αγνοεί τις οδηγίες της ομάδας και να περνά τον Αυστραλό. Όμως εκτός από τις εντολές της Red Bull είχαμε και τα team orders της Mercedes η οποία φέτος έχει το μπαλάκι…

Αν δεν είχε περάσει τότε ο Vettel τον Webber μάλλον ο κόσμος θα ασχολιόταν με τις εντολές του Ross Brawn στον Rosberg να μην προσπεράσει τον Hamilton, ο οποίος ήταν πιο αργός. Η Mercedes τότε είχε κάνει το λάθος, να μην συζητήσει για τα team orders πριν τον αγώνα, δεν είχαν ξεκαθαριστεί τα πράγματα. Κι έτσι όλα βγήκαν στον ασύρματο δημιουργώντας μια κακή εικόνα. Τα «ασημί βέλη» έχουν πάρει το μάθημά τους από τότε. Όμως μέχρι στιγμής δεν είχαν να πάρουν και κάποια μεγάλη απόφαση.

Οδεύοντας λοιπόν προς το «καυτό», για πολλούς λόγους, GP Μαλαισίας οι Hamilton και Rosberg έχουν το ελεύθερο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Niki Lauda να παλέψουν. Το πιστεύεται εσείς αυτό; Γιατί εγώ όχι. Αν πέρυσι ο διπλός τερματισμός με ασφάλεια ήταν σημαντικός για την ομάδα, φέτος που είναι το μεγάλο φαβορί και για τα δύο πρωταθλήματα, θα ρισκάρει να πετάξει βαθμούς στα σκουπίδια; Αν ο ένας από τους δύο έχει ξεκάθαρα καλύτερο ρυθμό από τον άλλον ή αν ο ένας από τους δύο έχει προβλήματα, όπως συνέβη στην Αυστραλία, τότε ΟΚ, αν όμως δεν ισχύσει αυτό;

Ο Wolff μπορεί να λέει ότι το έχουν μελετήσει πολύ και πως οι Rosberg και Hamilton έχουν δείξει καλή θέληση στο να βρεθεί μια λύση… sorry I don’t buy it! Θέλει να μας πει ότι είναι ομαδικοί παίχτες και θα δεχτούν να κάνουν πίσω την ώρα που βλέπουν μπροστά τους την μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαν τα τελευταία χρόνια για το πρωτάθλημα. Πραγματικά αν συμβεί κάτι τέτοιο θα με εντυπωσιάσει πολύ.

Όπως έχω ξαναγράψει οι Hamilton και Rosberg ακονίζουν τα tomahawk του πολέμου και είναι έτοιμη για σκληρή μάχη. Ποιος από τους δύο θα δεχτεί να κάνει πίσω; Ο Rosberg που έχει ήδη μια νίκη ή ο Hamilton ο οποίος ήδη έχει πετάξει έναν αγώνα στα σκουπίδια; Πιστεύω ότι στη Μαλαισία αν και τα δύο μονοθέσια δουλέψουν σωστά θα δούμε μια νέα κατάσταση κι ας λέει ό Wolff ότι θέλει. Οι αγώνες στην F1 είναι χαοτικοί και πόσο μάλλον στη Sepang και με τροπική καταιγίδα.

Τι θα συμβεί αν ο ένας από τους δύο κάνει οικονομία καυσίμου στην αρχή του αγώνα και στο τέλος είναι ταχύτερος; Τι θα συμβεί αν ο ένας από τους δύο έχει ταχύτερη γόμα στο τελευταίο stint του αγώνα; Τι θα συμβεί αν ο οδηγός που προηγείται κάνει λάθος και δώσει λίγο χώρο στον άλλο που παραμονεύει από πίσω; Τι θα συμβεί αν ο ένας από τους δύο οδηγούς αποφασίσει να παρακούσει τις εντολές που θα έχουν δοθεί από πριν γιατί βλέπει ότι είναι ταχύτερος; Υπάρχουν τόσα πολλά σενάρια για το πώς μπορεί να εξελιχθεί ο αγώνας που πραγματικά σε πιάνει πονοκέφαλος.

Αναμένω με μεγάλη αγωνία την εξέλιξη του 3ημέρου και της μάχης μεταξύ των δύο…

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια