Η Peugeot επιστρέφει στο Dakar

Sainz και Despres θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι ενός 2008 buggy και θα ξεκινήσουν την περιπέτεια

Η Peugeot επιστρέφει στο Rally Dakar και μάλιστα με δυνατά ονόματα. Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη 26/3 την επιστροφή της στο ιστορικό ράλι. Οι φήμες κυκλοφορούσαν από το 2013 αλλά η επιβεβαίωση ήρθε ένα χρόνο αργότερα.

Οι Γάλλοι έχουν γράψει το δικό τους κεφάλαιο στην ιστορία του ράλι. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με το 405 T16 και τους Ari Vatanen και Juha Kankkunen στο τιμόνι. Το 2015 θέλουν να ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο, στην σύγχρονη ιστορία του ράλι, και έχουν βάλει καλές βάσεις για να το επιτύχουν αυτό. Ο δαιμόνιος Carlos Sainz αλλά και ο πολύπειρος Cyril Despres, ο οποίος μεταπηδά από τις μοτοσυκλέτες στα αυτοκίνητα, θα είναι οι οδηγοί της Peugeot σε αυτή τη νέα περιπέτεια. Όσον αφορά το αυτοκίνητο με το οποίο θα αγωνιστούν, η γαλλική φίρμα δεν αποκάλυψε κάτι αλλά οι πληροφορίες λένε πως θα είναι μια buggy έκδοση του 2008. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε και τον πολυνίκη Stephane Peterhansel στο 2008 με 3η συμμετοχή από τους Γάλλους.

Στο μεγάλο αυτό ταξίδι οδηγοί και ομάδα θα έχουν ως συνοδοιπόρους την Red Bull και την Total οι οποίες θα είναι οι μεγάλοι χορηγοί της ομάδας.

Το 37ο Rally Dakar θα πάρει εκκίνηση στο Buenos Aires της Αργεντινής στις 3 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει 16 ημέρες. Σε αυτό το μεγάλο ταξίδι πληρώματα και αναβάτες θα περάσουν μέσα από δύσβατες περιοχές της Χιλής και της Βολιβίας για να τερματίσουν στην Αργεντινή.

Σχόλια

Σχόλια