Ρουά ματ με Arrivabene, απαράδεκτη συμπεριφορά προς Mattiacci

Η επιλογή του Marchionne να βάλει τον Arrivabene ως επικεφαλής είναι σωστή αλλά το άδειασμα στον Mattiacci απαράδεκτο

Η Ferrari συνεχίζει να βρίσκεται σε αναβρασμό προσπαθώντας να κάνει τις τελευταίες διορθωτικές κινήσεις στην προσπάθεια που γίνετε για αναρρίχηση στην κορυφή της F1. Η τελευταία πράξη ήταν η αλλαγή του επικεφαλής καθώς ο Maurizio Arrivabene αντικατέστησε τον Marco Mattiacci ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Stefano Domenicali τον περασμένο Απρίλιο. Ίσως δούμε κι άλλες διορθωτικές κινήσεις στην πορεία αλλά ας σταθούμε λίγο στην τελευταία.

Ο Arrivabene φαίνεται να είναι ο άνθρωπος που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Scuderia. Γνωρίζει καλά την F1 και μάλιστα εκ των έσω καθώς ήταν στην Επιτροπή της F1 για πολλά χρόνια. Η Ferrari στην μετά Montezemolo εποχή ήθελε κάποιον να γνωρίζει πως παίζετε το παιχνίδι κι αυτός είναι ο Arrivabene.

Ο Mattiacci ήταν ναι μεν στην οικογένεια της Ferrari αλλά η F1 του ήταν γνωστή μόνο από την τηλεόραση. Παρόλα αυτά αυτούς τους 8 μήνες που έμεινε στην ομάδα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Όπλο του είναι η διοίκηση, είναι άριστος σε αυτό. Η Ferrari δεν ανέβηκε τυχαία στις ΗΠΑ, τα προσόντα του Ιταλού βοήθησαν πολύ.

Οπότε η κίνηση της Ferrari να βάλει έναν άνθρωπο (Arrivabene) που μπορεί να διοικήσει και γνωρίζει πολύ καλά την F1 ήταν απόλυτα σωστή. Όμως κατά την δική μου άποψη ο Marchionne ήταν πολύ λάθος απέναντι στον Mattiacci.

Ο Mattiacci πλέον έχει μείνει χωρίς δουλειά. Σίγουρα δεν έχει βγει στον δρόμο να ζητά ελεημοσύνη. Αλλά δεν συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο σε κάποιον που έχει προσφέρει τόσα στην οικογένεια της Ferrari. Είχε μια τρομερή καριέρα στις ΗΠΑ κι όταν η Scuderia τον χρειάστηκε στην F1 έτρεξε χωρίς δεύτερη σκέψη. Σίγουρα δεν το έκανε μόνο για το καλό της ομάδας αλλά και για την δική του φιλοδοξία, αυτό όμως δεν αλλάζει κάτι. Η οικογένεια της Ferrari έπρεπε να συμπεριφερθεί καλύτερα σε αυτόν τον άνθρωπο.

Δεν γνωρίζω με ακρίβεια αν η επιλογή του Mattiacci για αντικατάσταση του Domenicali ήταν τελικά του Montezemolo ή του Marchionne. Αν ήταν του Marchionne αυτό κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Θα μου πείτε ο Montezemolo τον έφερε στην ομάδα τότε. Όμως αν κοιτάξετε τα γεγονότα λίγο μετά θα δείτε ότι ο Mattiacci με δηλώσεις του ακύρωνε τον Montezemolo. Φυσικά αυτά τα έλεγε καθώς ο Marchionne τον χρησιμοποιούσε ως μέτρο πίεσης στην κόντρα που είχε με τον Montezemolo πριν τελικά τον διώξει από την Ferrari.

Για να ολοκληρώσω, είτε ήταν άνθρωπος του Marchionne από την αρχή, είτε έγινε στην πορεία, είτε δεν έγινε ποτέ, αυτό το άδειασμα δεν έπρεπε να γίνει! Τέλος!

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια