Νικητής της Moto3 ο Jack Miller

  Ο 19χρονος Αυστραλός αναβάτης κερδίζει για πρώτη φορά την κατηγορία Moto3

  Δελτίο Τύπου

  Νικητής της Moto3 ο Jack Miller στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην πίστα Losail του Κατάρ. Ο 19χρονος Αυστραλός αναβάτης κερδίζει για πρώτη φορά την κατηγορία Moto3 κάνοντας κορυφαία εμφάνιση με την Εργοστασιακή ομάδα Red Bull KTM Ajo.

  Ο Jack Miller ξεκίνησε τον αγώνα από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης υπό την σκιά του Ισπανού Alex Marquez. Από την έναρξη του αγώνα οι δύο αναβάτες έδωσαν γερή μάχη για την πρώτη θέση κάνοντας διαφορά 3.5’’ από τους υπόλοιπους.

  Παρόλο που πριν την εκκίνηση ο Miller είχε υποσχεθεί ότι θα είναι υπομονετικός και ότι ως στόχο είχε την συλλογή βαθμών ο Αυστραλός οδήγησε εξαιρετικά και επωφελούμενος από ένα μικρό λάθος του Marquez βρέθηκε πρώτος. Ο Marquez στην μέση του τελευταίου γύρου βρέθηκε εκτός στροφής και ο Miller άρπαξε την ευκαιρία να τερματίσει πρώτος και να πάρει τους maximum βαθμούς στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

  Αμέσως μετά τον αγώνα, ο κατενθουσιασμένος Miller δήλωσε ότι τα έδωσε όλα στον τελευταίο γύρο. “Ο τελευταίος γύρος ήταν αρκετά τρομακτικός γιατί τα ελαστικά μου ήταν περισσότερο φθαρμένα από ότι περίμενα. Απλά τα έδωσα όλα. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ζητήσει τίποτα καλύτερο. Ήταν πραγματικά ένας πολύ καλός πρώτος αγώνας. Είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάει η σαιζόν, όμως είναι μόνο η αρχή. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε και έχω πολλά ακόμα να μάθω.”

  Ο teammate του Miller Karel Hanika, ο οποίος κέρδισε την θέση του στην εργοστασιακή ομάδα μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Red Bull MotoGP Rookies Cup το 2013, έκανε έναν πολύ καλό αγώνα εκκινώντας από την δέκατη ένατη θέση και τερματίζοντας στην δέκατη τέταρτη παίρνοντας τους πρώτους βαθμούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον πρώτο του αγώνα. Και οι δύο αναβάτες οδηγούν μοτοσυκλέτες KTM RC250 GP.

  Το αφεντικό της Εργοστασιακής ομάδας Aki Ajo είπε ότι η νίκη ήταν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για την ομάδα και υπογράμμισε ότι το 2014 ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ σκληρός. “Θα είναι πραγματικά πολύ σκληρά τα πράγματα στην μικρή κατηγορία, αλλά παράλληλα θα έχουν και πολύ ενδιαφέρον. Ο δυνατός ανταγωνισμός ανάμεσα στους κατασκευαστές καθιστά την κατηγορία πολύ ενδιαφέρουσα για όλους, ενώ σ’ εμάς δίνει περισσότερα κίνητρα για να δουλέψουμε σκληρότερα. Δεν εγκαταλείπουμε ποτέ!”

  Ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Moto3 για το 2014 έδειξε πόσο σκληρές μάχες αναμένονται αυτή την σαιζόν για την κατάκτηση του τίτλου

  KTM’s Moto3 family 2014

  Red Bull KTM Ajo
  – Jack Miller (AUS)
  – Karel Hanika (CZE)

  Junior Team GO&FUN Moto3
  – Niccolò Antonelli (ITA)
  – Enea Bastianini (ITA)

  SKY Racing Team By VR46
  – Romano Fenati
  – Francesco Bagnaia

  Calvo Team
  – Isaac Viñales (ESP)
  – Eric Granado (BRA)
  – Jakub Kornfeil (CZE)

  SIC-AJO
  – Hafiq Azmi (MAL)

  Αποτελέσματα Moto3 Qatar
  1. Jack Miller (AUS), KTM, 38:05.810 min
  2. Alex Marquez (ESP), Honda, +0.233 sec
  3. Efren Vazquez (ESP), Honda, +0.280
  4. Miguel Oliveira (POR), Mahindra, +0.295
  5. Alex Rins (ESP), Honda, +0.369
  Λοιποί αναβάτες KTM
  6. Jakub Kornfeil (CZE), KTM, +0.586
  8. Isaac Viñales (ESP), KTM, +2.161
  9. Niccolo Antonelli (ITA), KTM, +8.153
  10. Francesco Bagnaia (ITA), KTM, +8.173
  12. Romano Fenati (ITA), KTM, +8.219
  14. Karel Hanika (CZE), KTM, +11.292
  16. Enea Bastianini (ITA), KTM, +22.159
  DNF Eric Granado (BRA), KTM DNF Hafiq Azmi (MAL), KTM

  Βαθμολογία Moto3 γύρος 1 από 18
  1. Miller, 25 βαθμοί
  2. Marquez, 20
  3. Vazquez, 16
  4. Oliveira, 13
  5. Rins, 11
  Λοιποί αναβάτες KTM
  6. Kornfeil, 10
  8. Viñales, 8
  9. Antonelli, 7
  10. Bagnaia, 6
  12. Fenati, 4
  14. Hanika, 2

  Βαθμολογία Κατασκευαστών Moto3 γύρος 1 από 18
  1. KTM, 25 βαθμοί
  2. Honda, 20
  3. Mahindra, 13

  www.ktm.com

  Σχόλια

  Σχόλια