Ο Bianchi αναπνέει χωρίς βοήθεια και επέστρεψε στη Γαλλία

Με νέο δελτίο Τύπου η οικογένεια του Jules Bianchi ανακοινώνει ότι ο Γάλλος έχει βγει από το τεχνητό κώμα και πως πλέον βρίσκεται στη Γαλλία

Με νέο δελτίο Τύπου η οικογένεια του Jules Bianchi ανακοινώνει ότι ο Γάλλος έχει βγει από το τεχνητό κώμα και πως πλέον βρίσκεται στη Γαλλία. Ο Bianchi μετά το τραγικό ατύχημα στο Ιαπωνικό GP βρισκόταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Mie αλλά πλέον μπορεί να συνεχίσει την θεραπεία του στην πατρίδα του. Η κατάσταση του Bianchi παραμένει κρίσιμη αλλά το ότι πλέον αναπνέει χωρίς βοήθεια δίνει ελπίδες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της οικογένειας του Bianchi:

Σχεδόν επτά εβδομάδες μετά ατύχημα του Jules στη Suzuka και μετά από μια δύσκολη περίοδο στη νευρολογική μονάδα εντατικής θεραπείας, είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Jules έκανε ένα σημαντικό βήμα.

Ο Jules πλέον δεν βρίσκεται σε τεχνητό κώμα στο οποίο είχε τοποθετηθεί αμέσως μετά το ατύχημα. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι αναίσθητος. Αναπνέει χωρίς βοήθεια και οι ζωτικές ενδείξεις του είναι σταθερές. Ωστόσο η κατάστασή του εξακολουθεί να κατατάσσεται ως «κρίσιμη». Η θεραπεία του τώρα περνά σε μια νέα φάση, βελτίωσης της λειτουργίας του εγκεφάλου του.

Η νευρολογική κατάσταση του Jules παραμένει σταθερή. Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι σοβαρή, και μπορεί να παραμείνει έτσι, αποφασίστηκε ότι ο Jules μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του, τη Γαλλία. Είμαστε ανακουφισμένοι, ως εκ τούτου, να επιβεβαιώσουμε ότι ο Jules μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή χθες το βράδυ από το Γενικό Νοσοκομείο της Mie στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου έφτασε πριν από λίγο. Ο Jules είναι τώρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας των καθηγητών Raucoules και Ichai. Η φροντίδα του θα παρακολουθείται και από τον καθηγητή Paquis, επικεφαλής της Νευροχειρουργικής Υπηρεσίας.

Είμαστε ευγνώμονες που η επόμενη φάση της θεραπείας του Jules μπορεί να συνεχιστεί κοντά στο σπίτι, όπου μπορεί να περιβάλλεται και υποστηρίζεται από την ευρύτερη οικογένεια και τους φίλους του. Θέλουμε να επαινέσουμε το Γενικό Νοσοκομείο της Mie για την εξαιρετική φροντίδα που παρείχε μετά το ατύχημα. Έχουμε τεράστιο χρέος ευγνωμοσύνης προς το ιατρικό προσωπικό για όλα όσα έκαναν για τον Jules, καθώς επίσης και για την οικογένειά μας. Πιο συγκεκριμένα, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους ιατρούς Kamei και Yamamichi, καθώς και στον κ. Ogura αλλά και σε όλη την ομάδα που φρόντιζε τον Jules στην Ιαπωνία.

Σχόλια

Σχόλια