Δειλά βήματα

  Τα κόλπα της Dorna τελικά δεν άλλαξαν πολύ το MotoGP ή είναι νωρίς ακόμα;

  Το σοφό άσμα, «Όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν», ίσχυσε κατά κράτος στο Κατάρ όσον αφορά τους νέους κανονισμούς, τις Open μοτοσικλέτες και τα τερτίπια της Dorna. Οι «γνωστοί άγνωστοι» ήταν πάλι μπροστά και πρωταγωνίστησαν, η νίκη και το βάθρο γέμισε με τους πρωτοκλασάτους και λίγες ήταν οι εκπλήξεις που μπορούμε να σταθούμε.

  Φυσικά υπήρχαν και θετικά στοιχεία από τις αλλαγές όπως τη μείωση της διαφοράς των Ducati από την κορυφή ή τον Aleix Espargaro στην 4η θέση με την «Open» Yamaha ή το γεγονός ότι οι δορυφορικοί Smith, Bradl και Bautista ήταν κοντά στην κορυφή πριν εγκαταλείψουν τον αγώνα. Κάποιος θα πει και πολύ ορθά μάλιστα ότι όλοι οι παραπάνω (εκτός από τις Ducati) είχαν κάνει δοκιμές στο Κατάρ και ήταν πιο έτοιμοι για το αγωνιστικό τριήμερο. Το μαλακότερο ελαστικό πάντως δίνει πλεονέκτημα μόνο για λίγους γύρους (και μόνο στις Honda RC1000V) αφού οι ιπποδυνάμεις είναι πολύ μεγάλες ακόμα και στις Open. Γενικά είναι περίεργη η κατάσταση με τις αλλαγές στους κανονισμούς, γι’ αυτό καλό είναι να μην βγουν συμπεράσματα ακόμα. Ο χρόνος θα δείξει αν έχει επιτευχθεί ο στόχος για περισσότερο ανταγωνισμό στην κορυφή ή όχι – για την ώρα πάντως τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο όσον αφορά το θέαμα τουλάχιστον αφού παρακολουθήσαμε καλό αγώνα στο Losail.

  Στα αρνητικά ήταν πάλι οι φτωχοί συγγενείς των πίσω θέσεων του grid οι οποίοι δεν μπορούν να φτάσουν ούτε καν τη δεκάδα με αξιώσεις. Βέβαια, εδώ έχουμε να κάνουμε και με τις ικανότητες των αναβατών καθώς, χωρίς να θέλω να θίξω κανένας, κάποιοι στο grid του MotoGP δεν αξίζουν να βρίσκονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου… λυπάμαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Μπορεί λοιπόν να μην φταίει αποκλειστικά το «πακέτο» που έχουν στα χέρια τους, αλλά να φταίει και το γεγονός ότι απλά κάποιοι δεν είναι γρήγοροι αρκετά.

  Στο Austin δεν περιμένω εκπλήξεις ξανά, οι πρωτοκλασάτοι θα είναι πάλι εκεί να διεκδικήσουν τη νίκη και το βάθρο. Ίσως σε μερικές πίστες τα πλεονεκτήματα των Open να παίξουν ρόλο, αλλά ακόμα και εκεί δεν θεωρώ πως είναι σε θέση να χτυπήσουν τα καθαρόαιμα πρωτότυπα και κυρίως τους καθαρόαιμους πρωταθλητές.

  Σχόλια

  Σχόλια