«Κάντο Σωστά»

  Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ΑΧΑ & Ι.Ο.ΑΣ. για την οδική ασφάλεια για 4η χρονιά στα σχολεία

  Δελτίο Τύπου

  Συνεχίζεται για 4η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάντο Σωστά» που έχει δημιουργήσει η ΑΧΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την αποστολή σχετικής εγκυκλίου σε όλα τα σχολεία της χώρας.

  Η ΑΧΑ έχει προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. για την εκπαίδευση των νέων στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων, έχοντας λάβει υπόψη πως τα οδικά δυστυχήματα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για σοβαρούς και θανάσιμους τραυματισμούς στην ηλικιακή ομάδα 15-29 ετών.

  Το «Κάντο Σωστά», ένα αρθρωτό, διαδραστικό πρόγραμμα το οποίο εμβαθύνει σε σημαντικά θέματα για την οδική ασφάλεια, έχει ήδη προσεγγίσει 16.250 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

  Η πρόληψη μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση για την οδική ασφάλεια αποτελεί βασικό πυλώνα στη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΧΑ. Για το σκοπό αυτό, η Εταιρεία συμμετέχει στη Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» του Ι.Ο.ΑΣ., έχει καταθέσει προτάσεις σχετικά με το Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για την Εταιρική Υπευθυνότητα και υλοποιεί σειρά από ενέργειες στις οποίες συμμετέχουν εθελοντικά άνθρωποι της Εταιρείας.

  Σχόλια

  Σχόλια