Οι μεγάλες ομάδες αντιδρούν στην πρόταση Ecclestone

Στις ΗΠΑ μετά την απουσία των Caterham και Marussia δημιουργήθηκε ένα περίεργο κλίμα με τις μικρές ομάδες να συζητούν το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουν τον αγώνα αλλά ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Στο πλαίσιο του 3ημέρου ο Bernie Ecclestone έδωσε μια πρόχειρη λύση ώστε να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα των μικρών ομάδων. Η λύση του Βρετανού είναι οι μεγάλες ομάδες να χορηγήσουν ένα ποσό από τα κέρδη τους στις μικρότερες (σχετικό θέμα). Φυσικά αυτό όπως καταλαβαίνεται δεν άρεσε καθόλου στους μεγάλους.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δήλωσε:

Αυτό είναι πολύ ευγενικό εκ μέρους του Bernie. Κάθε ομάδα έχει διαπραγματευτεί της συμφωνία της με τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων και νομίζω ότι για το πρόβλημα της διανομής των χρημάτων θα πρέπει να ρωτήσετε εκείνον. Έχουμε υπογράψει συμφωνίες. Ακόμα κι αν διπλασιάσεις τα χρήματα των Caterham και Marussia δεν θα λύσεις τα προβλήματά τους. Τα προβλήματα είναι πιο βαθιά κι όχι μόνο το εισόδημα. Οι ομάδες είναι εδώ για να ανταγωνιστούν η μία την άλλη όχι για να χορηγού η μία την άλλη.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Marco Mattiacci, πιστεύει ότι η F1 πρέπει να βρει τρόπους ώστε να αυξήσει τα έσοδά της.

Η Ferrari επικεντρώνεται στο πως θα μεγαλώσει η πίστα κι όχι να αλλάξει τον τρόπο που μοιράζονται τα κομμάτια. Δεν χρειάζεται να αντιδράσουμε υπερβολικά. Πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε πως θα αυξήσουμε τα έσοδα, αυτό είναι το κυριότερο. Και στη συνέχεια θα πρέπει αυτός που έρχεται στην F1 να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της πρόκλησης. Το σπορ είναι καινοτόμο κι αυτό κοστίζει.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, θεωρεί ότι πρέπει οι μεγάλες ομάδες να συζητήσουν με τον Ecclestone ώστε να δουν αν μπορεί να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός.

Σχόλια

Σχόλια