Η Marussia απαντά στα δημοσιεύματα για τον Bianchi

Η Marussia απαντά στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Jules Bianchi δεν έκοψε στις διπλές κίτρινες σημαίες που κυμάτιζαν λόγω του ατυχήματος του Adrian Sutil ένα γύρο νωρίτερα. Επίσης απαντά και στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ομάδα προέτρεψε τον Bianchi να πιέσει ώστε να κρατηθεί μπροστά από τον Marcus Ericsson.

Η Marussia δηλώνει ότι αυτοί είναι εντελώς ψευδείς ισχυρισμοί καθώς από τα στοιχεία της τηλεμετρίας αποδεικνύεται ότι ο Bianchi επιβράδυνε στις κίτρινες σημαίες, αλλά και από το αντίγραφο της ενδοεπικοινωνίας φαίνεται πως η ομάδα δεν παρότρυνε τον Bianchi να πιέσει.

Η Marussia είναι συγκλονισμένη και εξοργισμένη από αυτούς τους ισχυρισμούς. Τη στιγμή που ο οδηγός της ομάδας είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, και η ομάδα έχει καταστήσει σαφές ότι η ύψιστη προτεραιότητά της είναι ο Jules και η οικογένειά του, είναι στενάχωρο να πρέπει να ανταποκριθεί σε φήμες και ανακρίβειες σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι εντελώς ψευδείς, η ομάδα δεν έχει καμία εναλλακτική λύση παρά να αντιμετωπίσει αυτές τις φήμες.

Όσον αφορά το σημείο 1, ο Jules επιβραδύνει υπό τις διπλές κίτρινες σημαίες. Όπως αποδεικνύεται από τα δεδομένα τηλεμετρίας, τα οποία η ομάδα παρείχε στη FIA ο Jules επιβράδυνε. Αυτό αποτελεί μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα. Στη συνέντευξη Τύπου της FIA που πραγματοποιήθηκε στο Sochi την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου ο αλυτάρχης της FIA, Charlie Whiting, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα έχει παράσχει τα απαραίτητα στοιχεία και πως ο ίδιος έχει εξετάσει αυτά τα δεδομένα και είδε ότι ο Jules επιβράδυνε.

Όσον αφορά το σημείο 2, το ηχητικό αντίγραφο της ενδοεπικοινωνίας του Jules με την ομάδα, καθώς επίσης και γραπτή απομαγνητοφώνηση αυτής, δόθηκαν στη FIA. Από την ενδοεπικοινωνία και την απομαγνητοφώνηση είναι σαφές ότι σε κανένα σημείο κατά τη διάρκεια της περιόδου που οδήγησε στο ατύχημα του Jules η ομάδα δεν παροτρύνει τον Jules να οδηγήσει πιο γρήγορα ή να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο που να υποδηλώνει ότι θα πρέπει να πιέσει.

Η ομάδα, ειλικρινά, ελπίζει ότι έχοντας ξεκαθαρίσει αυτά τα γεγονότα πλέον θα μπορέσει να αποφύγει οποιουσδήποτε περαιτέρω περισπασμούς και να παρέχει στήριξη στον Jules και την οικογένειά του.

Ο αλυτάρχης της FIA, Charlie Whitting, στη συνέντευξη Τύπου στη Ρωσία είχε απαντήσει στο ερώτημα αν ο Bianchi μείωσε ταχύτητα στις κίτρινες σημαίες:

Γνωρίζω με τι ταχύτητα έφυγε εκτός πίστας. Έχουμε δει τα δεδομένα απ’ όλα τα μονοθέσια. Πολλά μονοθέσια πέρασαν το σημείο με τι κίτρινες σημαίες αλλά δεν έκοψαν όλοι οι οδηγοί όσο έπρεπε. Υπήρχαν κάποιοι οδηγοί που δεν έκοψαν αρκετά και κάποιοι που έκοψαν πολύ. Νομίζω ότι δεν είναι ανάγκη να μπούμε σε λεπτομέρειες στο πόσο ακριβώς έκοψε ο Bianchi σε σχέση με άλλους οδηγούς. Αρκεί να πω ότι έχουμε τα δεδομένα. Επιβράδυνε κατά ένα βαθμό.

Η FIA αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του ατυχήματος του Bianchi
Νέα ανακοίνωση της Marussia για τον Bianchi

Σχόλια

Σχόλια