Θετικό ξεκίνημα για τον Νότη

  Ο Νότης Παπαπαύλου στο Moriwaki 250 Junior Cup του 2014

  Δελτίο Τύπου

   

  Moriwaki 250 Junior Cup 2014

  Θετικό ξεκίνημα για τον Νότη Παπαπαύλου

  Το Moriwaki 250 Junior Cup του 2014 ξεκίνησε στην πίστα της Navarra στην Ισπανία. Ανάμεσα στους 26 οδηγούς από όλο τον κόσμο, ο Νότης Παπαπαύλου με το νούμερο 55 είναι αυτός που μας κάνει εθνικά υπερήφανους.

  Στο ξεκίνημα των δοκιμών αντιμετώπισε αρχικά κάποια προβλήματα προσαρμογής στα κατεβάσματα ταχυτήτων – αφού είναι η πρώτη φορά που οδηγεί τετράχρονη μονοκύλινδρη μοτοσυκλέτα 250cc. “Είναι πολύ διαφορετική από την NSF100 με την οποία είχα αγωνιστεί τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια στην Ιταλία και την Ελλάδα”, είπε ο 14χρονος οδηγός.

  Φέτος έχει να αντιμετωπίσει οδηγούς που όλοι τους είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια ανάλογη μοτοσυκλέτα και κάποιους που αγωνίζονται ακόμη και για 4η χρονιά στο συγκεκριμένο θεσμό! Όμως στο τέλος της ημέρας βελτιώθηκε σημαντικά και συνήθισε τα κατεβάσματα, αλλά και τη θέση οδήγησης.

  Μαζί του στην πίστα ο πατέρας του Γιώργος και ο μηχανικός Βαγγέλης Ζαφειρούλης, που υπό τις οδηγίες των οργανωτών της Ten Cate ρυθμίζουν την Moriwaki-Honda MD250.

  Ο 1ος Αγώνας έγινε το Σάββατο μεσημέρι στην πίστα της Navarra. Ο μόνος Έλληνας ανάμεσα στους 24 οδηγούς από όλον τον κόσμο που τελικά έδωσαν το παρόν, ο 14χρονος Νότης Παπαπαύλου, ξεκίνησε καλά από την 18η θέση που είχε πάρει στις Κατατακτήριες. Μπήκε στη μάχη για την 14η θέση, σε ένα γκρουπ τεσσάρων οδηγών, όμως μια μικρή έξοδος του στοίχισε σε χρόνο και έμεινε λίγο πίσω από τους συναθλητές του, τερματίζοντας τελικά 17ος, ελάχιστα έξω από το βαθμό που δίνει η 15η θέση.

  Στον 2ο Αγώνα της ημέρας ο Νότης ξεκίνησε δυναμικά και στον 1ο γύρο φάνηκε ότι μπορούσε να επικρατήσει στο ίδιο γκρουπ οδηγών που έδωσαν τη μάχη στον πρώτο Αγώνα. Όμως στάθηκε άτυχος, καθώς στον 2ο γύρο έσπασε η αλυσίδα της μοτοσυκλέτας του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα για τον ίδιο, εκτός του ότι έχασε την ευκαιρία να πάρει τους πρώτους του βαθμούς και περισσότερη εμπειρία με τη νέα του μοτοσυκλέτα!

  “Κρίμα για την σπασμένη αλυσίδα, γιατί πιστεύω ότι είχα τη φόρα να περάσω τους συναθλητές μου, σε αυτό το γκρουπ που είχαμε μαζευτεί έξι. Ακόμη με δυσκολεύει λίγο η μοτοσυκλέτα στα κατεβάσματα, αλλά την μαθαίνω και μου αρέσει. Αύριο θα προσπαθήσω στις δοκιμές να την μάθω καλύτερα”, δήλωσε ο Έλληνας οδηγός.

  Από το ξεκίνημα των δοκιμών της τρίτης ημέρας ο Νότης ένιωσε πιο άνετα πάνω στην MD250, αλλά και μέσα στην καινούργια δερμάτινη φόρμα, που τις δύο προηγούμενες μέρες τον εμπόδισε να κινηθεί όσο θα ήθελε πάνω στη μοτοσυκλέτα. Έχοντας πετύχει ταχύτερο γύρο 2’02.094 στον πρώτο Αγώνα, οι σταθεροί χρόνοι του στο 1’58.7 – 1’58.9 έδειξαν ότι η βελτίωση είναι σημαντική. Ο Νότης πέρα από το ότι κατέβασε το χρόνο του, ανέβασε σημαντικά την αυτοπεποίθησή του με την Moriwaki. Ο χρόνος του ήταν ο 2ος ταχύτερος των απογευματινών δοκιμών και φυσικά η ομάδα έφυγε από την Ισπανική πίστα με πολύ καλές προοπτικές.

  Τώρα ο Νότης θα έχει ένα μήνα για να προετοιμαστεί σωστά, υπό την καθοδήγηση του πολυ-Πρωταθλητή Ελλάδας Γιάννη Μπούστα και να είναι έτοιμος να διεκδικήσει τους πρώτους βαθμούς της χρονιάς στον Αγώνα που θα γίνει στο θρυλικό Assen της Ολλανδίας, μαζί με τον Αγώνα των SBK στις 25-27 Απριλίου!

  Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός είναι ότι την Εθνική αυτή προσπάθεια στηρίζει σύσσωμος ο ειδικός τύπος της μοτοσυκλέτας της χώρας μας!

  Συγκεκριμένα χορηγοί επικοινωνίας της ομάδας είναι τα περιοδικά

  MOTOGP WORLD και

  ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ

  και οι διαδικτυακοί ισότοποι

  www.motograndprix.gr,

  www.bikeit.gr,

  www.mototriti.gr,

  www.bikerspirit.net,

  www.motorsite.gr,

  www.mrbike.gr.

  Τον αθλητή της ΛΕΜΟΤ υποστηρίζουν ως χορηγοί η Jet Oil και ο ΣΟΑΜ (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Μοτοσυκλέτας).

  Σχόλια

  Σχόλια