Σκληρή αποδείχθηκε η Μελβούρνη

Για μία ακόμα φορά τα προσπεράσματα στην F1 αποδεικνύεται ότι είναι δύσκολα. Το 2014 οι κανονισμοί στην αεροδυναμική σχεδίαση άλλαξαν για λόγους ασφαλείας αλλά και για λόγους θεάματος. Το «πρόβλημα» που μαστίζει την F1 κατά πολλούς είναι η έλλειψη προσπεράσεων κι έτσι τα φετινά μονοθέσια υποτίθεται ότι θα επέτρεπαν στους οδηγούς να πλησιάσουν και να μείνουν πίσω από άλλο μονοθέσιο πιο εύκολα από τις άλλες χρονιές. Αυτές οι αλλαγές δεν φάνηκε να βοηθούν στην Αυστραλία.

Οι προσπεράσεις στην F1 πάντα ήταν δύσκολες, και κυρίες αυτές στην κορυφή του grid. Ο Kevin Magnussen στους τελευταίους γύρους έφτασε τον Daniel Ricciardo και η διαφορά τους ήταν κάτω του 1 δευτερολέπτου, που σημαίνει ότι ο Δανός είχε δύο ζώνες DRS να εκμεταλλευτεί. Εκτός αυτού η MP4-29 ήταν κατά 24χλμ/ώρα ταχύτερη της RB10 καθώς η τελική της McLaren έφτασε τα 309χλμ/ώρα και της RBR μόλις τα 273χλμ/ώρα. Παρόλα αυτά η προσπέραση δεν έγινε ποτέ, ούτε καν προσπάθεια γι’ αυτήν. Η στενή και γεμάτη παγίδες διαδρομή του Albert Park αποδείχθηκε σκληρή, καθώς εκτός αγωνιστικής γραμμής η άσφαλτος είναι ακάθαρτη και οι τοίχοι είναι πολύ κοντά.

Βέβαια αν αυτή η μάχη εξελισσόταν στην Sepang o Ricciardo θα ήταν παρελθόν για τον Magnussen καθώς οι μεγάλες και φαρδιές ευθείες είναι ότι πρέπει. Το Grand Prix Μαλαισίας πλησιάζει, 28-30 Μαρτίου.

Σχόλια

Σχόλια