Έχασε την ευκαιρία ο Alonso

Οι επιλογές της Ferrari κράτησαν τον Ισπανό μακριά από το πρώτο βάθρο της χρονιάς

Η εικόνα της Ferrari ήταν απογοητευτική στην Αυστραλία καθώς δεν ήταν μόνο η F14Τ που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της κορυφής αλλά και οι άνθρωποι πίσω από το pitwall έκαναν λάθη στρατηγικής που κόστισαν ακόμα και το βάθρο.

Ας ξεκινήσουμε από τον Raikkonen. Ο Φινλανδός παρά το ότι περνούσε δύσκολες στιγμές μέσα στο cockpit παλεύοντας με τα φρένα και τα ελαστικά είχε και τους ανθρώπους της ομάδας να του κάνουν τη ζωή ακόμα πιο δύσκολή. Η λάθος επιλογή της Ferrari να κρατήσει τον Iceman στην πίστα την ώρα που μπήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας τον ανάγκασε να χάσει σημαντικό χρόνο αλλά και θέσεις. Ο Raikkonen έχασε θέσεις από τον Button και τον Vergne καθώς περίμενε τον Alonso να ολοκληρώσει το δικό του pitstop.

Όσον αφορά τις επιλογές της ομάδας για τον Alonso, έπραξαν σωστά στο πρώτο κομμάτι και στη μάχη με τον Hulkenberg αλλά στο δεύτερο pitstop έκαναν λάθος κι ο Ισπανός έχασε την ευκαιρία να παλέψει για το βάθρο. Ο Alonso έχασε τη θέση του από τον Button καθώς ο Βρετανός μπήκε στον 32ο γύρο κι ο Ισπανός στον 35ο γύρο. Σε αυτούς τους λίγους γύρους ο  Button κινήθηκε ταχύτερα και υπερκάλυψε τη διαφορά με τα αποτέλεσμα να βγει μπροστά. Το λάθος των ανθρώπων της Ferrari ήταν ότι δεν έβαλαν τον Alonso στα pit στον 32ο γύρο και τον άφησαν μέσα στην πίστα χάνοντας χρόνο. Πίστεψαν ότι δεν θα μπορούσαν να φτάσουν με το τελευταίο σετ μέσης γόμας μέχρι το τέλος του αγώνα αλλά τελικά αυτό αποδείχθηκε εύκολο. Ferrari Vs McLaren σημειώσατε διπλό.

Σχόλια

Σχόλια