Όλα τώρα αρχίζουν

Η χρονιά μόλις ξεκίνησε και αναμένεται να είναι συναρπαστική

Η κυριαρχία της Mercedes στην Αυστραλία ήταν αναμενόμενη αλλά δεν θα ήταν λίγο χαζό αν κρίναμε ολόκληρη τη χρονιά από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Είναι γνωστό ότι ο αγώνας στο Albert Park είναι ξεχωριστός και δεν θεωρείται ιδανικός για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα. Πέρα από αυτό είναι ο πρώτος αγώνας, έχουμε άλλους 18 και όλοι γνωρίζουν ότι τα πρωταθλήματα κερδίζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς και μάλιστα στα GP της εξέλιξης.

Μπορεί η χρονιά να μην ξεκίνησε ιδανικά για μερικούς, όπως για παράδειγμα για την Ferrari και για την Red Bull, αλλά αυτό τη συμαίνει ότι θα πετάξουν λευκή πετσέτα; Σε καμία περίπτωση! Και οι δύο έχουν ήδη σηκώσει τα μανίκια και δουλεύουν σκληρά ώστε να κλείσουν την ψαλίδα από την Mercedes. Ήδη η Scuderia ετοιμάζει ορισμένες αναβαθμίσεις στο λογισμικό ώστε να αυξήσει την απόδοση του ERS, κάτι που σκοπεύει να κάνει από το GP του Μπαχρέιν. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους βέβαια. Όλοι ετοιμάζουν νέα πράγματα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για μια ομάδα να διατηρήσει το πλεονέκτημα απόδοσης που έχει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Και πόσο μάλλον σε μια χρονιά με νέους κανονισμούς σαν αυτή που μόλις ξεκίνησε. Όλοι είναι στο ψάξιμο, κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση, πρέπει να έχεις ένα γρήγορο μονοθέσιο το οποίο καίει πολύ; Ή πρέπει να έχεις ένα μονοθέσιο το οποίο κινείται με πιο αργό ρυθμό αλλά είναι οικονομικότερο; Κανείς δεν ξέρει. Επίσης το ότι οι W05 αποδείχθηκαν δυνατές στη Μελβούρνη αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και στο Μονακό ή στη Σιγκαπούρη, ή ακόμα και στη Monza τον Σεπτέμβριο. Το 2012 και το 2013 είδαμε μια τρομακτική αλλαγή στην επίδοση ορισμένων μονοθεσίων, και φανταστείται τότε είχαμε σταθερούς κανονισμούς.

Η RB10 έδειξε στις κατατακτήριες πολύ δυνατή. Γιατί; Γιατί ο Adrian Newey έχει κάνει για μια ακόμα φορά εκπληκτική δουλειά κι εκεί που το μονοθέσιο χρειάστηκε αεροδυναμική απόδοση και όχι τόσο την δύναμη του κινητήρα απέδωσε. Η Renault δεν πρόκειται να μείνει έτσι για όλη τη χρονιά, κάποια στιγμή θα τον φτιάξει τον Energy F1 και όπως είδαμε έχουν γρήγορους ρυθμούς.

Θεωρώ ότι πρόκειται να παρακολουθήσουμε μια εξαιρετική χρονιά, άκρως ανταγωνιστική με πολλές μάχες, εντός και εκτός –ήδη οι εκτός ξεκίνησαν από την περασμένη Κυριακή.

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια