Περιορισμός στις δοκιμές του WEC από το 2015

Η μείωση του κόστους έρχεται να επηρεάσει και το WEC. Ο περιορισμός στις δοκιμές κατά τη διάρκεια της σεζόν θα είναι το πρώτο βήμα με σκοπό τη μείωση του κόστους στη κατηγορία LMP1. Για να μην επαναληφθούν όσα έγιναν πριν από 20 χρόνια και την διάλυση της, τότε μεγάλης κατηγορίας, Group C η ACO θέλει να κρατήσει υγειές το WEC. Η υπερβολική σπατάλη από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μπορεί να προκαλέσει ζημιά τελικά. Το WEC αρχίζει και γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό χρόνο με το χρόνο και τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι πιο προσεκτικά.

Πλέον με τις αλλαγές οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους το πολύ 50 ημέρες δοκιμών ενώ αν μέσα στην ίδια ημέρα δοκιμάσουν δύο αυτοκίνητα αυτό μετράει ως δύο ημέρες δοκιμών. Επίσης οι κατασκευαστές θα έχουν στη διάθεση τους συγκεκριμένες ημέρες  που μπορούν να κάνουν μόνοι τους δοκιμές με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των δοκιμών να γίνονται και με άλλες ομάδες μαζί στην ίδια πίστα.

Όσον αναφορά τους καινούριους κατασκευαστές, όπως για παράδειγμα η Nissan που μπαίνει στο WEC από το 2015, θα έχουν στη διάθεση τους 60 ημέρες δοκιμών,10 παραπάνω από τους υπόλοιπους. Αυτό γίνεται ώστε να μπορέσουν να έρθουν όσο πιο κοντά γίνεται στα επίπεδα των υπολοίπων χωρίς να χρειαστεί να περάσει μεγάλο διάστημα.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια