Εντυπωσιάζει ο Magnussen

Ο Δανός έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του και όχι άδικα

Ο Kevin Magnussen μπήκε στο χώρο της Formula 1 στα ξαφνικά, όχι ότι η McLaren δεν τον προετοίμαζε γι’ αυτόν τον σκοπό, αλλά δεν μας είχε δώσει κάποιο σημάδι ότι θα αντικαταστήσει τον Sergio Perez για το 2014. Η ιστορία είναι γνωστή, ο Μεξικανός βρέθηκε ξεκρέμαστος και στη συνέχεια η βρετανική ομάδα τα μπάλωσε βρίσκοντάς του θέση στην Force India για τη νέα χρονιά. Ας δούμε όμως λίγο τον νεαρό Δανό, ο οποίος εντυπωσίασε στο παρθενικό του Grand Prix.

O Magnussen την Κυριακή που μας πέρασε έγινε ο πρώτος Δανός που ανέβηκε σε βάθρο στην ιστορία της Formula 1 και επιβεβαίωσε, με την εμφάνισή του, τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε η McLaren να τον ρίξει στα βαθιά. Φυσικά το ταξίδι τώρα ξεκινά αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αυτά που φαίνονται. Την χρονιά που μας πέρασε ο γιος του Jan Magnussen, Kevin, κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5. Ακλουθώντας πιστά τις οδηγίες των ανθρώπων που τον συμβούλευσαν. Σε αυτή την ηλικία είναι πολύ σημαντικό ένας νεαρός οδηγός να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες των συμβούλων, και αυτό είναι το σημείο που κρίνεται η καριέρα πολλών. Ο Magnussen έδειξε να αντέχει την πίεση που του ασκήθηκε δουλεύοντας με μυαλό όλη τη χρονιά. Παράλληλα ο 21ετών rookie βελτιώθηκε σημαντικά ως οδηγός ακολουθώντας τις οδηγίες της McLaren πράγμα που δείχνει ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας γρήγορος νέος οδηγός.

Ο Magnussen μαθαίνει γρήγορα ενώ ταυτόχρονα δουλεύει σαν έμπειρος οδηγός αγώνων με την ομάδα, και αυτό είχε λείψει από τους ανθρώπους του Woking, με τον Perez. Τα σημάδια δείχνουν ότι ο Δανός θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον καθώς διαθέτει το πακέτο, ταχύτητα-μυαλό-χαρακτήρα. Πολλοί παρομοιάζουν το ταλέντο του με αυτό του Lewis Hamilton αλλά καλύτερα ας μην μπούμε σε τέτοιου είδους συγκρίσεις. Όμως είναι δεδομένο ότι ο Jenson Button θα έχει μια δύσκολη χρονιά μπροστά του.

Σχόλια

Σχόλια