2η ημέρα Ράλι Γαλλίας: Ο Latvala στο δρόμο προς τη νίκη

  Ο Jari-Matti Latvala κρατά τα ηνία του Ράλι Γαλλίας και άνοιξε τη διαφορά του από τον team-mate του στη Volkswagen, Andreas Mikkelsen. Τα δύο Polo WRC δείχνουν τον δρόμο με τον Φινλανδό να έχει προβάδισμα 28 δευτερολέπτων από τον Νορβηγό. Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης παραμένει ο Kris Meeke αλλά σχεδόν 1 λεπτά πίσω από την κορυφή.

  Οι Latvala και Mikkelsen ξεκίνησαν την 2η ημέρα με ωραίες μονομαχίες αλλά ο Φινλανδός ανέβασε ρυθμό και πήρε μεγάλη ανάσα. Συγκεκριμένα η διαφορά τους μετά το πρωινό Loop ήταν στα 14,8 αλλά στη συνέχεια η διαφορά σχεδόν διπλασιάστηκε.

  Ο Meeke με εξαιρετική οδήγηση προσπάθησε να κρατήσει το Citroen DS3 WRC κοντά στα VW αλλά η υπεροχή του Polo WRC είναι μεγάλη. Πιο πίσω στην 4η θέση ο Dani Sordo δέχθηκε σκληρή επίθεση από τον Robert Kubica ο οποίος είναι στην 5η θέση με διαφορά μόλις 9 δεκάτων. Ο Πολωνός ξεκίνησε την 2η ημέρα από την 7η θέση της γενικής και με γρήγορη οδήγηση πέρασε τον Mikko Hirvonen για την 6η θέση. Στην 13η ΕΔ ανέβηκε άλλη μια θέση καθώς ο Mads Ostberg δέχθηκε ποινή διότι καθυστέρησε να φτάσει στην εκκίνηση της ΕΔ. Ο Νορβηγός είχε πρόβλημα στο διαφορικό του DS3 WRC στην προηγούμενη ΕΔ.

  Στις θέσεις 5 και 6 της γενικής βρίσκονται οι Hirvonen και Ostberg. Πίσω τους την δεκάδα συμπληρώνουν οι Elfyn Evans, Bryan Bouffier και Thierry Neuville. Ο Βέλγος της Hyundai μετά τα προβλήματα με τον κινητήρα του i20 WRC την 1η ημέρα κατάφερε να καλύψει λίγο από το χαμένο έδαφος και να μπει στη 10άδα.

  Ο Sebastien Ogier πρόσφερε ωραίο θέαμα στους συμπατριώτες νικώντας σε δύο ΕΔ. Παρά την ταχύτητά του είναι πολύ δύσκολο να προλάβει να μπει στην 10άδα την τελευταία ημέρα του ράλι. Βρίσκεται σχεδόν 5 λεπτά πίσω από τον Neuville.

  Αποτελέσματα 2ης ημέρας

  Σχόλια

  Σχόλια