Εξωγήινος ξανά

  Ο Valentino Rossi θέλει να μπει σφήνα ανάμεσα στους πρώτους φέτος, μπορεί όμως;

  Ο περασμένος χειμώνας, ο πρώτος που βρήκε ξανά τον Valentino Rossi να οδηγεί την αγαπημένη του Yamaha M1, είχε δείξει τα σημάδια του από νωρίς. Φέτος τα πράγματα έχουν πάει καλύτερα για τον Vale ο οποίος σαν να βρήκε πάλι τον τρόπο να οδηγήσει σωστά τη μοτοσικλέτα που του χάρισε 4 τίτλους. Φαίνεται πως η Ducati του έκανε πολύ κακό…

  Σε Sepang και Philip Island ο Rossi έλυσε τα προβλήματα που είχε στην είσοδο της στροφής, ήταν σε θέση να φρενάρει πιο δυνατά, πιο βαθειά και να μπορέσει ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της Μ1 που είναι η ταχύτητα μέσα στη στροφή. Δύο πράγματα που τον βοήθησαν ήταν σε πρώτη φάση τα νέα ελαστικά της Bridgestone και σε δεύτερη φάση ο προσανατολισμός της Yamaha σε αυτήν την κατεύθυνση. Οι Ιάπωνες ήθελαν διακαώς φέτος να πλησιάσουν όσο περισσότερο μπορούν τη Honda στον τομέα του φρεναρίσματος.  Οι αναβάτες της Honda πέρυσι ήταν σε θέση να φρενάρουν δυνατά και βαθειά μέσα στη στροφή κάτι που τους έδινε πλεονέκτημα. Η Yamaha λοιπόν ήθελε να κάνει πιο σταθερή την M1 σε αυτόν τον τομέα, κάτι που φαίνεται πως το κατάφερε εν μέρει και αυτό άρεσε στον «Γιατρό». Πάντα το δυνατό σημείο του Ιταλού ήταν το φρενάρισμα και έχοντας στα χέρια του μια μοτοσικλέτα που μπορεί να φρενάρει όπως θέλει οι χρόνοι είναι φυσιολογικό να έρχονται.

  Ο Rossi προσεγγίζει τη φετινή σεζόν με περισσότερη αισιοδοξία, αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι δηλώσεις του: «Πέρυσι είχα πολλά προβλήματα, αλλά φέτος αισθάνομαι καλύτερα με τη μοτοσικλέτα και μπορώ να οδηγήσω πιο κοντά στο όριο», είπε ο Vale στο Philip Island με το χαμόγελο να διαγράφεται ξανά στο πρόσωπό του.

  Θα μπορέσει ο Ιταλός να «ενοχλήσει» τους 3 κορυφαίους αναβάτες της κατηγορίας; Αυτό το ερώτημα θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για να το απαντήσουμε – το Κατάρ δεν θα είναι δείγμα κατά τη γνώμη μου. Το βέβαιο είναι πάντως πως αν ο Ιταλός δεν καταφέρει και φέτος να είναι στο βάθρο τότε το καλοκαίρι αναμένεται να έχουμε σοβαρές ανακοινώσεις… ίσως και ανακοινώσεις αποχώρησης του 9 φορές πρωταθλητή.

  Γιάννης Πετρόχειλος (@petrocheilos)

  Σχόλια

  Σχόλια