Δεν βολεύεται ο Kimi και φαίνεται

Ο Raikkonen δεν έχει την αυτοπεποίθηση που έχει ο Alonso μέσα στην F14 T

O Kimi Raikkonen δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά την δεύτερη καριέρα του στη Ferrari. Η επιστροφή του Φινλανδού στην ομάδα με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2007 ήταν το μεγάλο θέμα στα τέλη του 2013. Όμως τα πρώτα δείγματα από το 2014 δεν είναι καθόλου καλά.

Ο Raikkonen δείχνει να μην έχει εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον και κυρίως να μην βολεύεται μέσα στο cockpit της F14 T. Στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής ο «Iceman» έδειχνε να μην έχει την αυτοπεποίθηση που είχε ο Fernando Alonso. Ήταν αρκετά επιφυλακτικός και δεν πίεζε το μονοθέσιο σαν να μην ήταν σίγουρος για το πώς θα αντιδράσει. Η έλλειψη εμπιστοσύνης από το μονοθέσιό του την ώρα που οδηγεί είναι ότι χειρότερο μπορεί να έχει ένας οδηγός αγώνων και αυτό φαινόταν από τα onboard πλάνα. Δεν ήταν ο Raikkonen που γνωρίζουμε, ο οποίος απαιτεί από το μονοθέσιο. Αυτή η διστακτικότητα συνεχίστηκε και σήμερα με αποκορύφωμα το ατύχημα στις κατατακτήριες. Ο Raikkonen έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου στην έξοδο της στροφής 3 ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το είχε χάσει στις δοκιμές εξέλιξης στο Μπαχρέιν. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι ο Kimi δεν βολεύεται μέσα στη Ferrari.

Σίγουρα είναι αρχή ακόμα και πολλά μπορούν να διορθωθούν και να αλλάξουν αλλά ο Raikkonen έχει ένα μειονέκτημα, όταν το μονοθέσιο δεν του ταιριάζει δεν τσιτώνει τα πόδια κάτω και προσπαθεί να προσαρμοστεί ή να αλλάξει την κατάσταση με κάποιο τρόπο, απλώς ξενερώνει. Ελπίζω στην συνέχεια να δούμε τον Raikkonen που όλοι θέλουμε.

Σχόλια

Σχόλια